Ugrás a tartalomra

Időkapszulába zárt üzenetek

2020. május 29. péntek
Virtuális időkapszulába gyűjt üzeneteket a Rákóczi Szövetség Trianon 100. évfordulója alkalmából
Időkapszulába zárt üzenetek

A koronavírus okozta járványhelyzet miatt a Nemzeti összetartozás napjára tervezett nagy ívű programja helyett virtuális időkapszulát hoz létre a Rákóczi Szövetség.

Időkapszulába zárt üzenetekA magyarvagyok2020.hu címen elérhető virtuális időkapszula egészen június 4-ig várja minden magyar ember „Magyar vagyok…” kezdetű szöveges, hang- vagy videoüzenetét.

A Nemzeti összetartozás évében készített kapszula, tartalma lezárása után, legközelebb 2040-ben kerül a nyilvánosság elé.

Az időkapszulához videoüzenetet küldött Németh Zsolt kerületi országgyűlési képviselő, a parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke is. „Magyar vagyok, református, keresztény ember, apa, férj” – kezdte üzenetét a politikus. Majd így folytatta: „Az egyik legnagyobb ajándéknak tartom, hogy magyar vagyok, noha a XX. század nem volt könnyű a magyar nemzet számára. A történelmi Magyarország elvesztése miatt az egyik legnagyobb feladat az volt, hogy megőrizzük magyarnak a Kárpát-medencei magyar közösségeket. A XXI. század más, a globalizáció, a rendkívül sok kulturális, politikai, gazdasági hatás közepette a legfontosabb feladatnak azt tartom, hogy a világban bárhol is élünk, bármilyen helyre is vet minket a sors, meg tudjuk őrizni a magyarságunkat” – mondta a képviselő. A virtuális időkapszulához egyre többen jelentkeznek videoüzeneteikkel. Budafok-Tétényben például a Budafoki Dohnányi Zenekar és fiatalok egy csoportja készít zenés klipet a Klauzál Gitár Band közreműködésével.

(VH)