Ugrás a tartalomra

Ifi budafókás győzte le Verrasztót és Gyurtát

2017. június 26. hétfő
Ismét kiváló eredményeket ért el a kerületi úszóegyesület
Ifi budafókás győzte le Verrasztót és Gyurtát

Galyassy Szilárd és Zombori Gábor vasárnap a Nyíltvízi Úszás Országos Bajnokságon vett részt Szegeden, ahol 5 km-t kellett teljesíteniük. Edzőjük, Horváth Tamás szerint jó esélyekkel indultak, hiszen májusban a békéscsabai V. Országos Hosszútávúszó Medencés Bajnokságon Galyassy 1500 és 5000 méteren is aranyérmes lett, míg Zombori mindkét számban ezüstérmet szerzett.

A két fiú és Bőhm Sebestyén, aki májusban a Magyar Ifjúsági Bajnokságon háromszor állt a dobogó legmagasabb fokára Hódmezővásárhelyen, az európai fiatalok számára kétévente sorra kerülő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra, az EYOF-ra is készül.

A Magyar Ifjúsági Bajnokságon a BFSE (Budafóka SE) a pontversenyben 3. helyet szerzett, és az 5 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzérem mellett egy évjáratos csúcs fémjelezte a sikerét. Az 5 aranyéremből egyet a 4x200 m férfi gyorsváltó (Gallyassy Szilárd–Márton Richárd–Rácz Regő–Zombori Gábor), egyet a 4x100 m férfi vegyesváltó (Zombori háton, Bőhm mellen, Márton pillangóban, Rácz gyorson) érdemelt ki.

– Sebestyén, mint második úszó, nagy előnyt szerzett a váltónak, Gábor pedig 100 méter háton korosztályos országos csúcsot úszott, és 400 méter vegyesen szintidőt, amellyel kiharcolta az EYOF-on való részvételt – emelte ki a két fiú teljesítményét Horváth Tamás.

Az edző arról is tájékoztatta lapunkat, hogy Márton Richárd június végén az izraeli Netanyában úszik majd, az ifjúsági Európa-bajnokságon, és jó eséllyel augusztusban az ifjúsági világbajnokságon is részt vehet Indianapolisban. A kiváló sportoló 400 méter gyorson ezüstérmes lett az Országos Felnőtt Bajnokságon, ahol remek időeredménye (3:50,22) arra elég volt, hogy legyőzze Verrasztó Dávidot és Gyurta Gergőt, megszorongassa az előtte csak pár tized másodperccel beúszó Bernek Pétert, de ahhoz kevésnek bizonyult, hogy kvalifikálja magát a felnőtt vizes vb-re. Az edző hozzátette: egyesületükben jelenleg nincs felnőtt versenyző, Ricsi pedig, ha indulhatna is a vb-n, három ilyen nagy versenyre nem tudna felkészülni, mert lehetetlen. (T. A.)