Ugrás a tartalomra

Ilyennek álmodták a csokipapírt a gyerekek - csokiözön a Camponában

2017. május 05. péntek
Milyen lenne a tökéletes csokipapír? Erre a kérdésre várta a választ egy hónappal ezelőtt a Campona Bevásárlóközpont, ahol néhány hétvégén keresztül egy igazi csokoládékészítő látványműhely várta az érdeklődőket.
Ilyennek álmodták a csokipapírt a gyerekek - csokiözön a Camponában

A pályázati felhívásra nagyon sok alkotás érkezett, az ifjú alkotók fantáziáját szemmel láthatólag alaposan megmozgatta, hogy milyen csomagolás is rejthetné a kedvenc csemegéjüket.

A csokoládé a gyerekek szerint gazdagodhat gyümölcsökkel, volt málnás, banános, kókuszos, narancsos, de még citromos, szőlős és körtés változat is, de volt olyan kis tervező, akinek chilipaprika is került a művére. Természetesen több helyen felbukkant Gombóc Artúr is, mint a csokoládék nagy kedvelője, nem maradhatott el Pokémon, és előkerült Darth Vader is. Aztán került még a kedvenc illusztrációk közé felhő és szivárvány, na meg persze unikornis, és egyéb állatfigurák is szép számmal: panda, csiga, nyuszi, sárkány és persze tehén is.

Nem kérdés tehát, hogy a gyerekek fantáziája az egyik legjobb a dolog a világon, ha csak tehetjük, érdemes mindig teret adni nekik, hogy általuk gazdagabb legyen a világ.  A Camponában még ezen a hétvégén megtekinthetőek a díjazott alkotások.  Az ifjú művészek kézműves csokoládécsomagokkal lettek gazdagabbak, két iskolai csoport pedig lehetőséget kapott arra, hogy ellátogasson az árpádföldi Csokoládémúzeumba.

A budafok-tétényi bevásárlóközpont látványműhelyében pedig még ezen a hétvégén is zajlik az élet. Ezúttal a Street Kitchen gasztrobloggere, a Konyhafőnök műsorvezetője, Fördős Zé is együtt „csokoládézik” a látogatókkal, anyák napján, május 7-én pedig egy látványos performance keretében Utcai Dávid fest egy különleges képet az édesanyák tiszteletére, természetesen szintén csokoládéval. A gyerekeket ezúttal is csokigyurma-készítés és csokis ostyafestés várja, a felnőtteket pedig barista-bemutató, és grillázskiállítás. A Csokoládé- és Kávéfesztivál május 6-án és 7-én délután várja a látogatókat a Camponában.

www.campona.hu