Ugrás a tartalomra

Interaktív előadás a drogok ellen

2015. november 20. péntek
Hét alkalommal vendégeskednek gimnazistáink a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűn- és Baleset-megelőzési Centrumában
Interaktív előadás  a drogok ellen

A Kolonics György Általános Iskola és Köznevelési Sportiskola igazgatónőjét, Hidvégi Antóniát levélben értesítette a BRFK, hogy a gyerekek részére előadás-sorozatot szervez. Az iskola fontosnak tartja a drog és egyéb szerek hatásairól, következményeiről való hiteles tájékoztatást, ezért jelentkeztek a drogprevenciós előadás-sorozatra – tudtuk meg Németh Tamás munkaközösség-vezetőtől, aki egyben a felvilágosító program iskolai szervezője és koordinátora is. A pedagógus elmondta, hogy az ingyenes interaktív foglalkozásokon eddig két ötödik osztály vett részt, de a továbbiakban a felső tagozat többi csoportja is sorra kerül, így összesen hét alkalommal vendégeskednek a Budapesti Rendőr-főkapitányság Teve utcai épületében működő Bűn- és Baleset-megelőzési Centrumban.

A fiatalabb korosztálynál az előadók elsősorban az alkoholos és energiaitalok káros hatásaira helyezték a hangsúlyt, de szóba került a cigaretta is. A fontosabb információkat rajzos képsorozatok kivetítésével erősítették meg, és a gyerekeknek arra is lehetősége nyílt, hogy olyan szemüvegen keresztül nézzenek szét „a világban”, amely az alkoholos állapot érzetét kelti. A komoly téma után az ötödikesek körében nagy sikert aratott a szabadban kipróbálható motoros szimulátor is.

Dr. Nagy Renáta alezredes, osztályvezető-helyettes arról tájékoztatta lapunkat, hogy az általános iskolások bűnmegelőzési előadásának témájául azért választották a szenvedélybetegségeket és azok gyermekekre, valamint környezetükre gyakorolt hatását, mert az egészség megőrzését és a felvilágosítást a legfiatalabbaknál kell elkezdeni. A BRFK bűnmegelőzési osztályának munkatársa által megtartott előadások keretében a diákok azokat a testükben és lelkükben lezajló folyamatokat ismerhetik meg, amelyeket olyan egészségre ártalmas anyagok okoznak, mint például a cigaretta és az alkohol. Ezek használata függőséghez is vezethet, ezért a diákokban tudatosítani kell, hogy felismerjék döntéseik következményeit, és időben mérlegeljék annak kockázatát. A gyerekeket november 3-án Zugmann Péter alpolgármester is elkísérte a foglalkozásra. (Tamás Angéla)

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2015/11/23/drogprevencios-eloadas-altalanos-iskolasoknak/