Ugrás a tartalomra

Intézkedések a drogfogás miatt

2018. augusztus 16. csütörtök
Az Ipartestület közölte: intézkedik, hogy többet ne fordulhasson elő kábítószer-terjesztés a székházában
Intézkedések a drogfogás miatt

A Városházi Híradó legutóbbi számában beszámoltunk arról, hogy a XXII. kerületi rendőrkapitányság nyomozói a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival ellenőrzést tartottak az Ipartestület Mária Terézia úti székházában, mivel információ merült fel arra, hogy az ott bérbe adott helyiségben kábítószert árulnak és fogyasztanak. A nyomozati cselekmények eredményeként a rendőrök 2018. június 9-én a hajnali órákban 22 személyt elfogtak és előállítottak. Az üggyel kapcsolatban Jurás László, a kerületi Ipartestület elnöke több dolgot is közölt lapunkkal. Egyrészt azt, hogy az Ipartestület működésének biztosítására a rendezvénytermeit bérbe adja különböző rendezvényekre, melyet szerződött üzemeltető végez. Így került sor egy születésnapi rendezvényen a sajnálatos eseményre. Másrészt azt, hogy az eset az Ipartestület székházában történt ugyan, de az Ipartestületnek, vezetőségének, tagjainak, állandó irodabérlőinek semmi köze a drogfogyasztáshoz és -terjesztéshez. Az eset miatt az Ipartestület elnöksége megteszi a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy hasonló eset ne fordulhasson elő. A konkrét intézkedésekről pedig tájékoztatást adnak a későbbiekben.
Mint arról beszámoltunk, a helyszínen csekély mennyiségű kábítószergyanús zöld növényi törmeléket, valamint tasakokba kiporciózott kábítószergyanús fehér port és tablettákat foglaltak le. A beszerzett információk alapján ezzel egy időben a nyomozók egy dégi horgásztónál is házkutatást tartottak, ahol egy fóliasátor alá rejtve nagyobb mennyiségű, 154 tő kábítószergyanús élő növényt, illetve a tóhoz tartozó épület padlásán több kábítószergyanús szárított növényi tövet találtak és foglaltak le.
A budafoki nyomozók 18 személyt kábítószer-fogyasztás miatt gyanúsítottként hallgattak ki, ők szabadlábon védekeznek. A 46 éves P. Zoltán és P. G. Andrea budapesti lakost és a 20 éves P. Zoltán szigetszentmiklósi lakost, valamint B. Angéla 22 éves dányi lakost viszont a rendőrök őrizetbe vették, kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra. (VH)