Ugrás a tartalomra

Irány Telki 2Rule-ban!

2019. július 15. hétfő
Új, minőségi szerelésben, felfrissített kerettel folytatja a felkészülést a BMTE
Irány Telki 2Rule-ban!

Irány Telki 2Rule-ban!Szombaton lejátszotta első felkészülési mérkőzését a BMTE NB II-es labdarúgócsapata. Az ellenfél Taksonyban az NB III-as helyi egylet volt, és Csizmadia Csaba vezetőedző gárdája a saját nevelésű, 19 éves Horváth Tamás góljával 1-0-ra győzött. E héten – hétfő óta – már az MLSZ telki edzőcentrumában készül egy héten át a társaság. És az sem mindegy, hogy miben: a magyar fejlesztésű és készítésű 2Rule szerelésben!

Túl a kéthetes, délelőttönként Halásztelken, délután a Promontor utcában folytatott, részben erőnléti, részben labdás, taktikai felkészülésen élesben is kipróbálhatták magukat szombaton a budafoki legények, méghozzá a Csepel-szigeten, Taksonyban, a helyi NB III-as együttes ellen. Az eredmény 1-0 volt ide, a gólt egy 19 éves fiatalember, Horváth Tamás szerezte, aki a klub saját nevelésű játékosa.

– Nagy fölényben játszottunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, és ezek közül egyet sikerült is értékesítenünk, méghozzá látványos támadás végén – mondta még szombaton a VH-nak Csizmadia mester. – Nagyon nem alakult át a csapatunk az elmúlt idényhez képest, van viszont néhány – jobbára a saját utánpótlásunkból felhozott – fiatal, továbbá a Gyirmótból leigazoltuk a korábbi NB II-es gólkirály Horváth Rolandot, aki a Taksony ellen be is mutatkozott.

Feltűnt, hogy néhány alapember, köztük a házi gólkirályunk, Kovács Dávid nem játszott szombaton.

– Nagyon kemény volt az elmúlt két hét, négy játékosomnak – Dávidnak, Kulcsár Kornélnak, a horvát–magyar kettős állampolgárságú Danijel Romicnak és Veszelinov Vladimirnek –, izomfáradtság miatt pihenőt adtam. A hőséget derekasan bírják a srácok, úgy álltak hozzá a munkához, ahogy kell. A szombati meccset is úgy hozták le, ahogy azt elképzeltem, bár rúghattunk volna több gólt is. Amióta én vagyok a csapat edzője, egyetlen olyan meccsünk volt, hogy nem rúgtunk gólt – most pedig nem is kaptunk, aminek külön örülök. A pálya minősége sajnos csapnivaló volt, de hétfőtől nincs gond, mert az MLSZ telki edzőközpontjába költözünk egy hétre. Itt két edzőmérkőzés is vár ránk, szerdán a szlovák élvonalbeli FK Pohronie és pénteken a Queens Park Rangers U23-as csapata ellen, mindkét összecsapás 17 órakor kezdődik. Az angolok is Telkiben edzőtáboroznak, ők kérték, hogy megmérkőzhessenek velünk.

Azt a mérkőzést, miként a Garamszentkereszt – Pohronie magyar neve – ellenit is, már a vadonatúj 2Rule szerelésben játsszák Kovács Dávidék.

– Büszkék vagyunk rá, hogy az NB II-ben mi játszunk egyedül ebben a magyar tervezésű és készítésű szerelésben – mondta a szakember. – Remek minőségű cuccokat kaptunk, hétfőtől már az edzéseken is 2Rule-ban dolgozunk. Még februárban teszteltük ezt a prémium minőségű szerelést, és maguk a fiúk választották a többi világmárkával szemben.

A szerelés kötelez; prémium minőségű mezhez hasonló szintű játék dukál… (Ch. Gáll András)