Ugrás a tartalomra

Ismerte a csíziót – születésnapi interjú a budafoki Horváth Zoltánnal

2017. december 18. hétfő
A magyar jégkorongozás Horváth Öcsije december 2-án ünnepelte a 75. születésnapját. A Fradi egykori szélsőjével beszélgettek a Nemzeti Sportban a régi idők hokijáról. BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!
Ismerte a csíziót – születésnapi interjú a budafoki Horváth Zoltánnal

Az FTC-vel ötszörös bajnok és ötszörös Magyar Kupa-győztes Horváth Zoltán aktív pályafutása után felhagyott a jégkorongozással, szurkolóként azonban tartja a kapcsolatot a sportággal.

 

Hobbijának, a tenisznek élt, mígnem négy évvel ezelőtt egy csomót vett észre a lágyékán. Azt hitte, hogy sérv, de az orvosok a nyirokrendszerben kialakuló rosszindulatú daganatos megbetegedést (non-Hodgkin limfóma) diagnosztizáltak. Öcsit dr. Masszi Tamás hematológus kezelte, majd bekerült egy kísérleti stádiumban lévő programba, jelenleg tünetmentes.

 

„Nem élek rettegésben, noha csak egy év múlva mondhatom, hogy egészséges vagyok. A program időtartama öt év. A kemoterápiás kezeléseket követő rendszeres kontrollvizsgálatok alapján a tünetmentes kifejezést használom, nagyon remélem, hogy a betegség nem tér vissza.”- nyilatkozta Horváth Öcsi.

 

Ismerte a csíziót – születésnapi interjú a budafoki Horváth Zoltánnal

 

További részletek a beszélgetésből:

 

„– Mikor dőlt el, hogy versenyszerűen jégkorongozik?

– Láttam, hogy semmivel sem vagyok lassúbb a többieknél, akik közül néhányan a Bp. Építőkben játszottak. És én is lementem egy, mondjuk így, tehetségkutatóra. Igen ám, de betelt a létszám, azt mondták, jöjjek vissza egy év múlva. Vissza is mentem, és 1959-től lettem igazolt játékos az Építőkben.

 

– Hogyan került a Fradiba?

– A hoki belterjes világ volt akkoriban, bár amikor én kezdtem, hat csapat játszott még az első osztályban. Az FTC és az Újpesti Dózsa mellett a BVSC, a Vörös Meteor, a Bp. Postás és az Építők. Mindenki ismert mindenkit, egymás után voltak az edzéseink. S egyszer csak valaki megkérdezte a Fradiból, hogy „Mi van, kisgyerek, nem akarsz továbblépni?” Hát persze hogy akartam. Rajkai László volt az edző, olyan játékosok közé kerültem, mint Beszteri-Balogh János, a Kárász testvérek, Raffa Gyuri, Schwalm Béla és Grimm Gyuri. Már az első évem végén bajnok lettem 'hatvannégyben.

 

…Hajzer Janival, Mészöly Kandúrral, Keresztyvel, Kassai Gyurival, Kolbenheyer Józseffel időnként találkozunk, Németh Gyurival régebben rendszeresen jártunk EBEL-meccsekre, a hazai rendezésű vébéken is ott voltunk. Már várom a jövő évit.

 

Időnként a Fradit is megnézem, de a legnagyobb vágyam, hogy Budafokon, ahol lakom, beinduljon a hoki. Szurkolok Karsay Ferenc polgármesternek, hogy épüljön meg a jégcsarnok.”

 

 

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!! :)

 

 

A teljes cikk itt olvasható: http://m.nemzetisport.hu/jegkorong/ismerte-a-csiziot-interju-horvath-zoltannal-2608983

 

Ismerte a csíziót – születésnapi interjú a budafoki Horváth Zoltánnal