Ugrás a tartalomra

Január 16-ától változások a budai villamos-közlekedésben

2016. január 18. hétfő
Szombattól kevesebb átszállással, vagy átszállás nélkül lehet utazni Budán, elindulnak ugyanis a budai fonódó villamoshálózat megépülésével átalakított, illetve újonnan bevezetett villamosjáratok. Néhány kapcsolódó buszjárat közlekedése is megváltozik.
Január 16-ától változások a budai villamos-közlekedésben

Január 16-ától változások a budai villamos-közlekedésben

A megújult vonalakon vadonatúj, akadálymentes CAF villamosok is közlekednek majd. Régi-új villamosjárat indul Hűvösvölgyből 56-os jelzéssel Budafokig, illetve 56A jelzéssel a Móricz Zsigmond körtérig. Az új átszállásmentes kötöttpályás utazási lehetőségek a korábbinál gyorsabb, kényelmesebb utazási lehetőséget teremtenek, így részben a buszhálózat is megújul: a 86-os buszt felváltja az Óbuda és a Batthyány tér M+H között közlekedő 109-es busz, az Óbudáig meghosszabbított útvonalú 111-es busz, a 17-es, a 19-es és a 41-es villamos, valamint a Budafoki úti szakaszon az egész nap és hétvégén is közlekedő 133-as busz.

- A 17-es villamos a Margit híd, budai hídfőtől meghosszabbított útvonalon, a Széll Kálmán téren, az Alkotás utcán és a Fehérvári úton át a Savoya Parkig közlekedik majd.

- A 19-es és a 41-es villamos várhatóan március közepétől a jelenlegi dél-budai végállomásától meghosszabbított útvonalon, a Batthyány téren át a Bem rakpart-Frankel Leó út-Bécsi úton keresztül a Bécsi út/Vörösvári út végállomásig közlekedik.

- A 19-es és a 41-es villamos két szakaszon, megosztva jár a Clark Ádám téri villamosalagút átadásáig. Ebben az időszakban a Batthyány tér és Szent Gellért tér között ideiglenesen a 109-es autóbusz is közlekedik.

A BKK közleményében úgy fogalmaznak, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a fonódó villamoshálózat bevezetése zökkenőmentes legyen, ezért minden rendelkezésére álló fórumon tájékoztatást ad a közlekedési változásokról.

További változás, hogy a 241/A és 251/A autóbuszok Városház téri végállomása, valamint  a 241 és 251 autóbuszok Városház téri megállóhelye a Városház tér 13. előtti területre került. Innen a buszok a Játék utca – Mihalik Sándor utca útvonalon keresztül csatlakoznak korábbi útvonalukhoz. A változás miatt a Városház tér – Mária Terézia utca és Játék utca közötti szakaszán megállási tilalom lépett életbe. Az új buszmegálló helyén lévő régi parkolóhelyek a rendőrség elé kerültek át, a taxiállomás viszont a megszokott helyén maradt.

További részletek:  www.bkk.hu

Január 16-ától változások a budai villamos-közlekedésben