Ugrás a tartalomra

Játék, zene, tánc a művelődési házban

2018. október 12. péntek
Sikeres nyílt napot szervezett a Klauzál Ház
Játék, zene, tánc a művelődési házban

Első alkalommal szervezett nyílt napot a Klauzál Gábor Művelődési Központ, melynek fő célja, hogy minél többen megismerjék az intézmény által kínált sokszínű programokat. A gyermekjátékoktól kezdve a tanfolyamokon át a kulturális rendezvényekig mindennel találkozhattak a látogatók szeptember 29-én.

A nyílt napon a kicsiket a Csupa-Csoda Játszótér várta, ahol huszonkét ügyességi és logikai játékot próbálhattak ki. A Campona Játszóház közreműködésével KRESZ-parkká alakult a ház előtti parkoló egy része, így itt a gyerekek biciklizhettek a szabályok betartása mellett. Nemcsak a gyerekeknek, hanem a szülőknek is szólt a kreatív vásár és workshop, ahol a vásárlás mellett kézművesek segítségével meg is lehetett tanulni néhány mesterségbeli fogást. Az Álomzúg Társulás gyerekeknek szóló interaktív előadásában több hangszer is megszólalt, amit nagyon élveztek a kicsik. A Klauzál Házban már nyitás óta rengeteg tanfolyam várja az érdeklődőket. Közel harmincféle, mozgással, tánccal, kultúrával és egészséggel kapcsolatos kikapcsolódási formát kínál az intézmény. Az óránként induló bemutatókon ezek közül néhányat meg is tekinthettek az érdeklődők, például a jin jógát, a modern balettot vagy éppen az akrobatikus rockyt. A sok élmény után finom falatok is várták a betérőket, az udvaron frissen sütött lapcsánkát lehetett kóstolni fokhagymás tejföllel.
A krumplilepénynek rengeteg neve van, ami azért is érdekes, mert ahány elnevezés, annyiféle elkészítési módja van ennek a finom ételnek. A délutáni órákban a kultúra és a zene kapta a főszerepet, a Zene világnapjához kapcsolódva. A Klauzál Társalgóban Szatmári Éva, a Klauzál Ház kommunikációs szakembere beszélgetett Hollerung Gábor Liszt Ferenc-díjas karmesterrel. A közönség ezúttal nem a kiemelkedő szakmai pályáját ismerhette meg a művésznek, hanem magát Hollerung Gábort, a magánembert. Este hat órakor Simándy József születésének 100. évfordulójára az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet által összeállított vándorkiállítást nyitották meg a művész gyermekei. A színházteremben telt házzal kezdődött el az „Add a kezed” koncert, melyben Szörényi Levente, a Verkli Együttes, a Klauzál Gitár Band és a Csilingelő Gyermekkórus lépett fel. A nyílt napot a Latin Combo Duo koncertje és kubai estje zárta egy fergeteges bulival.
(Viszkocsil Dóra)