Ugrás a tartalomra

Jazz és blues, pezsgő és bor - a Budafoki Pincejárat újabb állomása

2017. június 06. kedd
Június 3-án ismét útnak indult a Pincejárat, hogy összegyűjtse és kerületünkbe hozza azokat, akik kíváncsiak Budafok hangulatos bor és pezsgő rejtekhelyeire.
Jazz és blues, pezsgő és bor - a Budafoki Pincejárat újabb állomása

Hangulati aláfestésként ragyogó napsütést és kellemes jazz-blues dallamokat kaptunk. Nyitott pincés szombatok, föld alatti élmények – ezzel a szlogennel indult útjára az első Pincejárat májusban, hogy a kerületünkön kívül élők számára is könnyen megközelíthetővé tegye Budafok bor és kulturális kincseit. A tesztüzem azóta élessé vált, így június 3-án bárki felszállhatott a Pincejáratra, aki szívesen töltötte a napját egy pohár hűs pezsgővel a kezében, jazz és blues dallamokat hallgatva, a napon sütkérezve vagy épp egy pincében felfrissülve. 

 

A Pincejárat minden hónap első szombatján indul útjára, és reggel 10 órától este 8 óráig van a közönség szolgálatára – így nem okozhat gondot eldöntei, hogy igyunk vagy vezessünk, ugyanis a buszjáratnak köszönhetően vezetni nem kell. A Pincejárat alkalmai különböző témákat ölelnek fel, a június 3-i alkalom a jazz és a blues zene köré csoportosult, így több helyszínen és élőzenével, és a hangulathoz illő borokkal várták a vendégeket. A Pincejárat sikerét mutatja, hogy ezen az alkalmon kétszer annyian vettek részt, mint az előző havin. Sok visszatérő vendég volt, és erre az alkalomra is többen érkeztek vidékről.

 

A Pincejárat megállóinak sorához júniusban egy új helyszín is csatlakozott: a művészet iránt érdeklődőket júniusban a L Art Open Studios műteremháza is várta, ami nem csak egy klasszikus kiállító-, hanem szuper közösségi tér is. A házigazdák, Bérczi Linda és Molnár Tímea várták a látogatókat, akik nem csak a Pincejárat napján szívesen látott vendégek. 

 

A következő alkalom július 1-jén lesz, ahol a honlapunkon is meghirdetett tehetségkutató versenyre pályázó zenekaraok mutatkozhatnak be. A jelentkezők három helyszínen adják elő műsorukat, ami után a közönség véleményét is figyelembe véve alakul ki a végeredmény. A verseny győztese fellépési lehetőséget kap a 28. Budafoki Pezsgő-és Borfesztivál egyik zenei színpadán (stílustól függően a szervezők határozzák meg a helyszínt).

Részletek hamarosan!

 

A Budafoki Pincejáratról az RTL Híradójában itt: http://rtl.hu/rtlklub/hirek/kostolo-100-kilometernyi-hus-pincerendszerben

 

http://www.pincejarat.hu