Ugrás a tartalomra

Jégmesterek a parkolóházban

2017. június 07. szerda
Görkorcsolyaedzések a Campona emeletes parkolóházában
Jégmesterek a parkolóházban

A Jégmester Korcsolyázó és Lövész Egyesület versenyzői edzenek a Campona mögött található emeletes parkolóház középső szintjén. A bevásárlóközpont azzal kívánja támogatni a sportolókat, hogy biztosítja számukra az edzésekhez a helyszínt.

Speciális görkorcsolyával róhatják a köröket a fiatalok a Campona mögött található emeletes parkolóház középső szintjén, egy 188 méter hosszú, ovális alakú pályán. Varjasi Mihály, a versenyzők edzője elmondta: régi vágya volt már, hogy végre összeálljon egy jó csapat ezekre az edzésekre. Egy évvel ezelőtt született meg az ötlet, hogy a gyorskorcsolyázók utánpótlását nemcsak a jégen, hanem az aszfalton is lehetne bővíteni. – A két felület teljesen másként viselkedik, többek között a jégen annál stabilabb a versenyző, minél kisebb szöget zár be a korcsolya a talajjal, az aszfalton ez épp ellenkezőleg működik. A fiatalok ennek ellenére azt mondják, hogy könnyű átállni, és szeretik az aszfalton történő edzéseket – mutatta be a népszerű kezdeményezést Varjasi Mihály.

Az edzések szombaton és vasárnap délelőtt vannak a parkolóban, ezeket bárki megnézheti, és ha szeretne megtanulni görkorcsolyázni, arra is van lehetőség. Az edzők külön tartanak csoportos oktatásokat olyan óvodásoknak, iskolásoknak vagy felnőtteknek, akik szeretnének biztonságosan megtanulni korizni. A kezdőktől a haladókig mindenkit várnak az edzésekre. További információk és elérhetőségek a www.facebook.com/Camponagorkorcsolya oldalon találhatók. (Viszkocsil Dóra)