Ugrás a tartalomra

Jó hírét vitték Budafoknak

2019. június 26. szerda
Tornát nyertek a BMTE 11 évesei Wolfsbergben, másodikak lettek Lellén
Jó hírét vitték Budafoknak

Wolfsberg történelmi levegőt árasztó kisváros Karintiában, mintegy 400 kilométerre Budafoktól. Négy korcsoportnak rendeztek labdarúgótornát június 7. és 9. között, s a Wolfsberg Cup elnevezésű kupát az U11-es kategóriában a BMTE fiataljai nyerték meg. Pataj Csaba edző tanítványai nem pihentek sokáig a babérjaikon, egy héttel később Balatonlellén, a rekkenő hőségben is döntőt játszottak az U11-esek részére rendezett tornán, és csak az utolsó percben bekapott góllal kaptak ki 1-0-ra a Kecskeméttől.

Jó hírét vitték BudafoknakA wolfsbergi tornán 25 perces mérkőzéseket vívtak a srácok. A BMTE lurkói – Pataj Csaba edző vezetésével – remekül szerepeltek. A B csoportban – ahol az SK Slovan HAC, a GW Micheldorf, az ASCO Wolfsberg, a Mondsee és az olasz Club Altura volt az ellenfél – mindenkit legyőztek, majd a döntőben a cseh FK Admira Praha csapatánál is jobbnak bizonyultak 3-0-lal.

– Négy korcsoportban, U11-ben, U12-ben, U13-ban és U15-ben írták ki a küzdelmeket az osztrák szervezők, mi az U11-ben szerepeltünk, tizennégy tagú mezőnyben – idézte fel a karintiai torna történéseit Pataj Csaba. – A házigazdák klubjain kívül szlovén, olasz, cseh és magyar együttesek is indultak a különböző kategóriákban.
A budafoki srácok parádésan futballoztak, mindenkit legyőztek, ha úgy tetszik, elvitték kerületünk, illetve a helyi futball jó hírét az Alpok hegyei közé.
Aztán pedig egy héttel később Balatonlellére, ahol egy hasonlóan színvonalas tornán szintén döntőbe jutottak, uralták is a mérkőzést a Kecskemét ellen, jobban játszottak, de az utolsó percben kapott góllal alulmaradtak.

– A borzalmas hőség igencsak megviselte a fiúkat – mondta Pataj mester. – Egyik meccset játszottuk a másik után, nemcsak az ellenfelekkel kellett megküzdenünk, hanem a meleggel is, és a viszontagságok ellenére szép élmény volt a viadal, a II. Lelle Kupa.

(Ch. Gáll András)