Ugrás a tartalomra

Jól teljesítettek az idei megmérettetésen a budafoki szőlész-borász tanulók

2016. április 14. csütörtök
A Soós István Borászati Szakképző Iskola szervezésében tartották idén a Borász Szakma Kiváló Tanulója verseny országos döntőjét
Jól teljesítettek az idei megmérettetésen a budafoki szőlész-borász tanulók

A szőlészeti-borászati megmérettetésre az intézmény budafoki és a szigetcsépi tangazdaságában április 10-13 között került sor. A budafoki zárónapi eredményhirdetésen és díjátadón részt vett többek között Földesi Gyula iskolaigazgató és Németh Zoltán alpolgármester is. Az elméleti és gyakorlati tudást is tesztelő versenyre több borvidékről, több intézményből is érkeztek szakiskolai tanulók. A szervezők hangsúlyozták, rendkívül büszkék arra, hogy az idén is kiemelkedően teljesítettek a budafoki fiatalok. Az első helyezést Tóth-Urbán Zoltán József érte el, második helyen Iglai Erik Sándor végzett, mindketten a Soós István Borászati Szakképző Iskola diákjai és a 6., 7. helyezést is két budafoki versenyző, Lucskovics Márk Gergely, illetve Lipcsei Krisztián István nyerte el.

Mindez fontos a kerületnek, Budafok-Tétény önkormányzatának is, hiszen ezek a fiatalok viszik tovább a főváros bornegyedének a jó hírét, a szellemiségét, és a „kisváros a nagyvárosban” szlogen által sugallt igényességet képviselik majd a szakmában is, bárhova viszi majd őket a sors a különféle borvidékek közül – hangsúlyozta Németh Zoltán alpolgármester.

 

A budafokteteny.hu-nak nyilatkozott Földesi Gyula a Soós István Borászati Szakképző Iskola igazgatója és Németh Zoltán alpolgármester. A beszélgetés itt hallgatható meg.