Ugrás a tartalomra

Jubileum a nyugdíjasklubban

2017. április 29. szombat
A Nagytétényi Nyugdíjas Klub harmincötödik születésnapját ünnepelte a Szelmann Házban
Jubileum a nyugdíjasklubban

Harmincöt éves lett a Nagytétényi Nyugdíjas Klub, a születésnapi ünnepségre több mint kétszáz vendéget hívtak meg a szervezők. A Szelmann Házba sorra érkeztek a klub tagjai és a három meghívott kórus énekesei. A nagyteremben Kovacsics Lászlóné, a klub vezetője köszöntötte a megjelenteket és idézte fel az elmúlt évtizedek legszebb pillanatait.

Száz fővel indult 1982-ben a nyugdíjasklub Hajduk Józsefné, Elza néni vezetésével, melynek tagjai minden hónap első és harmadik hétfőjén találkoztak egymással és mesélték el örömeiket vagy éppen bánatukat. Ez a létszám mára már hetvenre csökkent. A nyolcvanas évek közepén a művelődési ház alárendeltségébe került klub munkáját Füzesiné Hajdu Klára művelődésszervező segítette. 1990. március 15-re a Budapesti Fővárosi Tanácstól zászlót és emléklapot kapott a klub a kiemelkedő társadalmi munkájáért. Tíz évig Gyenes Zsigmondné, Irénke volt a Nagytétényi Nyugdíjas Klub vezetője, aki gyönyörű naplókat vezetett a klub életéről. A születésnapi rendezvényen kiállítást rendeztek a régi relikviákból a télikertben a klubtagok. Tizenhét éve Kovacsics Lászlóné vezeti a klubot nagy gonddal és odafigyeléssel. Az elmúlt évtizedek vidám pillanatait a kissé megsárgult fényképek segítségével elevenítették fel a kiállítás megtekintői. Kirándulások, táncestek, születésnapok, színházi látogatások és kézműveskedések emlékét idézték fel ezen a jeles napon.

Az ünnepi beszéd után a köszöntések következtek, elsőként Karsay Ferenc polgármester kapott szót. Elmondta, hogy nagyon szeret ebbe a közösségbe jönni, mert mindig nagy szeretettel fogadják. Gratulált a hosszú éveken át tartó munkához és a töretlen lelkesedéshez. László Istvánné, a Nagytétényi Polgári Kör elnöke megköszönte a klubtagoknak – akik a kör tagjai is –, hogy minden rendezvényükön ott vannak és segítenek a szervezésben. Nagy meglepetést okozott, hogy a polgári kör több mint százszeletes, kétemeletes tortát készíttetett a klubtagoknak. A köszöntések után a vendégek kaptak főszerepet, elsőként a Kajászói Dalkör lépett színpadra, majd a Törökbálint Dalkör, a Baracskai Dalkör és végül a Nagytétényi Dalkör énekelt a közönségnek. A résztvevők emléklapot kaptak ajándékba, a házigazda pedig mindenkit vendégül látott egy vacsorára. Az estig tartó zenés mulatságon sokan táncra is perdültek a Szelmann Házban.

(Viszkocsil Dóra)