Ugrás a tartalomra

Jubileumi szüreti mulatság

2015. október 11. vasárnap
Több mint nyolcvan támogatója és hetvennégy rendezője volt a programoknak
Jubileumi szüreti mulatság

A nagytétényi jubileumi szüreti mulatság nem a hagyományoknak megfelelően kezdődött, hiszen a szakadó eső miatt a szervezők lemondták a hintókat és a kocsikat, így a látványos felvonulás elmaradt. A mulatság összes programja a Szelmann-házban zajlott.

A nagytétényi szüreti mulatságról már 1907-ből vannak fotók, de a Nagytétényi Polgári Kör ezt a hagyományt húsz évvel ezelőtt újította fel és őrzi a mai napig. A több mint 80 támogatónak és 74 rendezőnek köszönhetően minden évben fergeteges program várja a résztvevőket. Az idei évben a déli harangszó előtt a Budafoki Fúvósegylet a télikertben zenélt, majd Lászlóné Varga Éva, a kör elnöke megnyitotta a rendezvényt. Az elmúlt húsz év történéseinek felidézése után mindenki szomorú szívvel gondolt vissza azokra a személyekre, akik már nem lehetnek velük. – Gráf Antal, a kör alapítója, Havasi Márton tiszteletbeli első elnök, Niklász Béla elnök, Huber György első hegybíró, Füzesréti László borlovag, Frey György tangóharmonikás, Sárosi Antal szakács, Száraz Antal helytörténész, Veressné Erzsébet, a csikós táncok betanítója, Virányi László és Kovacsics László nagyon hiányoznak – mondta Lászlóné Varga Éva.

A színpadon látható bőséges termést Fülöp Ákos plébános áldotta meg. Az eseményen részt vett Karsay Ferenc polgármester és Szabolcs Attila országgyűlési képviselő is. A műsor a Hugonnai Vilma Általános Iskola kórusának előadásával folytatódott, majd Gedrus László, az első kisbíró versben köszönt el a mulatság résztvevőitől. Az utódjának sok sikert kívánt, és felkérte a húsz évvel ezelőtt táncoló csikósokat, hogy újra táncolják el, amit annak idején megtanultak. Vastaps hallatszott ki a zsúfolásig megtelt Szelmann-házból. A következő produkció a fiatal csikósok tánca volt, akik most tanulták meg Vizi Tibor segítségével a koreográfiát. A közönség őket is nagy tapssal jutalmazta.

A szervezők minden résztvevőt megvendégeltek szendviccsel és frissen préselt musttal. Délután a Battai Muslinca Dalárda lépett színpadra Damakné Ferenczi Anna vezetésével. A százhalombattai zenekar után a Nádasdy Kálmán Művészeti Iskola néptánccsoportja tartott bemutatót. Az esti szüreti bálon 380-an vettek részt. (Viszkocsil Dóra)