Ugrás a tartalomra

Karácsonyvárás a Piactéren

2017. december 08. péntek
A Kertbarát Kör készítette a legjobb forralt bort az adventi vetélkedőn
Karácsonyvárás a Piactéren

Advent lévén, forraltbor-főző versenyt hirdetett a Piactéren a programot szervező Klauzál Ház Horváth Bogi és családja megsegítéséért. A nemes vetélkedésre benevezett csapatok mindegyike kapott öt liter bort a Soós István Borászati Szakképző Iskola Tangazdaságától, hogy saját titkos receptje szerint elkészíthesse a sokak által kedvelt téli italt. A forralt borok ízesítésének csak a fantázia, valamint az otthonról hozott gyümölcsök és fűszerek szabtak határt.

Délután négy órára elkészült a sokféle finom nedű, és a térre érkező budafok-tétényiek élvezettel kóstolták végig a kínálatot. Egy órán belül egy korty sem maradt az edények alján, annyi segítő szándékú ember érkezett a térre. A hat órai eredményhirdetésig 133 ezer forint gyűlt össze a négyszáz forintért megvásárolt, egy deciliteres kóstolópoharak árából és a pénzbeli adományokból, amely összeget a több mint két éve nagyon beteg Horváth Bogi édesapja vett át az eredményhirdetéskor az önkormányzat szociális, egészségügyi, esélyegyenlőségi és sportbizottságának elnökétől, Csiszár Zsuzsannától, valamint a Klauzál Ház igazgatójától, Gazdik Istvántól.

A forralt borok versenyén a közönség döntött a csapatok sorrendjéről, hiszen a legfinomabb forró italt készítő csapat perselyében gyűlt össze a legtöbb szavazókorong. A versenyt a Darvasi Ági vezette Kertbarát Kör nyerte meg, második helyen végzett a Ki messze lát csapata Seszták Emil vezetésével, a harmadik legjobb forralt bort pedig a Promontor Borlovagrend készítette Szűcs Zoltán irányítása mellett. A versenyen részt vettek még Bogi angyalai Nagy Évával, az Anyatigrisek Lukácsi Krisztinával, a pogácsát is készítő Nagytétényi Nyugdíjas Klub Kovacsics Etával, a Maceráció Mayer Máriával és a zsíroskenyeret is kínáló Mozgáskorlátozottak XXII. kerületi Egyesülete Forró Edit csapatkapitánnyal. A díjakat az önkormányzat és a Klauzál Ház biztosította.

A kerületieket karácsonyi dallamokkal hangolta az ünnepekre a pécsi Daniel Speer Brass és Cseh Lászlóval az élen a Budafoki Kis Big Band, az egykori mozi helyén létesült jégpályát pedig a korcsolyázók vették birtokba.

(Tamás Angéla)