Ugrás a tartalomra

Kárpátaljai gyermekek étkeztetésében segít a Magyar Református Szeretetszolgálat és Budafok-Tétény önkormányzata

2016. szeptember 08. csütörtök
Online adománygyűjtő honlap indult a kárpátaljai iskolai étkeztetés, illetve a magyar oktatás támogatására.
Kárpátaljai gyermekek étkeztetésében segít a Magyar Református Szeretetszolgálat és Budafok-Tétény önkormányzata

http://adomany.budafokteteny.hu/-n keresztül bárki, a világ bármely pontjáról segítheti a magyar nemzeti összetartozást, a kárpátaljai magyarságot.

A Református Szeretetszolgálat és Budafok-Tétény önkormányzata által közösen létrehozott honlap segítségével bárki, bárhonnan segítheti a Kárpátalján élő, hátrányos helyzetű családokat. Az adomany.budafokteteny.hu weboldalon lehetőség nyílik online fizetés helyett átutalással támogatást nyújtani a rászorulóknak. A támogatás összegét mindenki maga választhatja meg. Viszont mindössze 2500 Ft adománnyal biztosítható egy gyermek egész havi étkezése. Az adományok elosztását a Szeretetszolgálat végzi, melynek felhasználásáról minden adományozó kérhet külön tájékoztatást is.

Budafok-Tétény önkormányzata már nem első alkalommal segíti a Református Szeretetszolgálat által is támogatott, hátrányos helyzetű családokat. A mostani felhívást számos korábbi akció előzte meg: Budafok-Tétény tavaly a miniszterelnök akkori felkérését pár nappal megelőzve, az elsők között szólított fel összefogásra, felhívással fordulva a magyarországi önkormányzatokhoz, hogy a súlyos ukrajnai gazdasági válságra, háborús helyzetre való tekintettel minden nagyobb magyarországi település válasszon magának egy-egy kisebb kárpátaljai települést, amelyet a testvér-települési kereteken túlmenően hosszabb távon is támogat. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség javaslata alapján Budafok-Tétény választása a határ menti, beregszászi járásbéli Mezőkaszonyra esett.

Az akkori közös felhívás hatására közel 2 millió forint gyűlt össze az önkormányzati felajánlásnak és a kerületben összegyűjtött lakossági adománynak köszönhetően, amelyet egy éven át a mezőkaszonyi óvodás gyermekek étkeztetésének támogatására fordítottak.

A videóban 5.15-től az adománygyűjtő honlapról: http://www.mediaklikk.hu/video/hirado-m1-1500-2016-09-08-i-adas/