Ugrás a tartalomra

Kellett, akár egy falat kenyér

2018. november 29. csütörtök
Végre győzött a BMTE, és menekül a másodosztály kiesőzónájából
Kellett, akár egy falat kenyér

Kellett, akár egy falat kenyérA 90. percben olyasmi történt Balmazújvárosban, amire már nagyon régen volt példa. A Budafok győztes gólt szerzett! A 20 éves Kercsó Bence talált a nem is olyan régen még NB I-es Balmaz Kamilla hálójába, és ezzel 2-1-re megnyerte a meccset a BMTE. S a győzelemmel két pontra megközelítette a 17. helyezett Siófokot, azaz menekül a kiesőzónából!

– Elmondhatatlanul boldog vagyok: a csapat már nagyon régóta megérdemelte ezt a győzelmet. Az pedig, hogy hátrányból sikerült fordítanunk, azt bizonyítja, hogy van tartása a csapatnak. Sokat dolgoztunk ezért, s végre meg tudtuk mutatni, hogy vannak nálunk is igazán jó karakterek. Büszke vagyok az egész csapatra – nyilatkozta Csizmadia Csaba vezetőedző, aki még mindig nem gyógyult meg keresztszalag-szakadása után, de a lelkének gyógyír volt ez a csodálatos siker.
Pedig rosszul indult a meccs, Koródi a 31. percben szép góllal vezetéshez juttatta a hazaiakat, ezt az egyre jobb formába lendülő Kovács Dávid a 65. percben kiegyenlítette. A második félidőben felbillent a pálya, egyik helyzetet a másik után alakította ki a Budafok, kapufát is lőttek a mieink, mígnem az utolsó percben sikerült begyötörni a győztes gólt.
– Két hét kemény munkája van ebben a sikerben – mondta „Czizi”. – Nagyszerű mérkőzés volt, pergő iramú, le a kalappal a fiúk előtt. A következő ellenfél a Monor lesz a Promontor utcában, s mivel minden ellenfél verhető, három pontra számítok.
Jakab János tiszteletbeli elnök is alig bírt az örömével:
– Nagyon megérdemeltük már ezt a győzelmet – mondta a kitüntetett, aki a múlt héten fővárosi elismerésben részesült a budafoki futball felvirágoztatása érdekében végzett munkájáért. – Még mindig tele vagyunk sérültekkel, de akik játszanak, azok kiteszik a szívüket a pályára. Amikor a Balmaz megszerezte a vezetést, kicsit tanácstalan voltam, de szerencsére a fiúk nem, és fordítottak. Száz százalékig biztos vagyok a csapat bennmaradásában.
Bélteky Róbert tulajdonos is megtekintette a balmazújvárosi kiesési rangadót.
– Óriási élmény volt ez a siker, legutóbb Bonyhádon, a Magyar Kupa-meccsen láttam a csapatot. Akkor is győztünk, úgy látszik, jó kabala vagyok – mondta a Melbourne-ben élő üzletember. – Három mérkőzés van még hátra az őszi szezonból, azokon is pontokat kell szereznünk, és akkor fellélegezhetünk. Igyekszem minél több mérkőzést megnézni, ha tehetem, mindig itt akarok lenni a csapattal.
Ha ez a feltétele a győzelemnek, akkor akár valamennyi mérkőzésen legyen itt a tulajdonos! (Ch. Gáll András)