Ugrás a tartalomra

Kirobbanó energia a Pezsgő téren

2016. szeptember 19. hétfő
Nagy sikerű koncertet adott a Peet Project Budafokon
Kirobbanó energia a Pezsgő téren

A rendkívül vidám huszonéves fiatalokból álló zenekar pop és funky alapokra épülő dallamokat játszik, néha soul-os, R&B-s ízekkel és némi jazzes szabadsággal fűszerezve. Dallamos, dinamikus és energikus zenéjük legfőbb extra eleme a hegedű, amely tökéletes összhangban van az énekkel és a szaxofonnal.

Nem először léptek fel a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon. Milyen volt az idei hangulat, hogy éreztétek magatokat?

Fantasztikusan! Minden szempontból peszgő fesztivál ez. Az érkezés pillanatától éreztük a családias hangulatot, a pozitív energiát, ami áthatja ezt a rendezvényt. Itt nem voltak különbségek, mindenki a minőségi ételért, italért, zenéért jött, és ez eggyé szerkesztett bennünket.

Három évvel ezelőtt még trióban szólt a zenekar, mi indokolta a bővülést?

Idén először kaptuk meg a bizalmat a szervezőktől, hogy nagyobb színpadon léphessünk fel, ide tudtuk kényelmesen elhozni tehát a teljes, 5 fős felállásunkat. Eddig egy szintén nagyon jó hangulatú kisebb színpadon léptünk fel, ahova viszont kompaktabb, trió felállásunkkal kellett készüljünk.

A sikerek sorra érkeznek a zenekar életében, minek köszönhető ez? 

Nagyon köszönjük a pozitív megállapítást. Valóban, panaszra semmi okunk, folyamatos előrelépések, mérföldkövek övezik a csapat útját. Mi azt valljuk, hogy folyamatosan dolgoznunk kell, azaz sosem szabad letenni a lantot, pihentetni a vérkeringést. Másképp az ember egy pillanat alatt kiesik a pixisből a mai rohanó világban.

Sikerült a tengeretúli közönséget és a szakmát is meghódítani. Van különbség az ottani fellépésekben vagy a rajongókban? 

Az alapvető különbség az, hogy kint eleve hatalmas közönsége volt ennek a zenei stílusnak, míg itthon ez most is kialakulóban van. Miközben itthon építjük a projectet, velünk együtt épül ki a közönsége is. Ez egy nagyon nagy kihívás, de -hála az égnek- folyamatosan látjuk a pozitív eredményeket.

A rátok jellemző egyedi hangzás és a különféle zenei stílus párosítása hogy alakult ki?

Én óvodás korom óta klasszikus hegedűt tanultam, viszont a komolyzene sohasem kötött le igazán. Időközben zenei producerkedéssel, dalszerzéssel kezdtem el foglalkozni. Tinédzser koromban felfedeztem és azonnal megszerettem ezt a zenei stílust, amit Amerikában egyszerűen csak “Smooth Jazz”-nek hívnak, és innentől egyértelmű volt, hogy a kettőt valahogy ötvözni kell.

Minden tag hozott valamilyen saját is ötletet vagy csapatban gondolkodtok?

Csak és kizárólag csapatban gondolkodunk. Demokrácia van a stúdiótól a színpadig. Csapatvezetőként a végső döntéseket természetesen én mondom ki, de mindenki hozza az ötleteket és együtt faragunk rajtuk a végeredményig.

Az idei évben Dave Koz világhírű szaxofonostól személyes meghívást kaptatok a 2016-os karib-tengeri Dave Koz Cruise-ra. Hogy sikerült a fellépésetek?

Ez egy hatalmas megtiszteltetés volt számunkra, még most sem teljesen fogtuk fel, mi is történt velünk. az óceánjáró egy 2000 fős család volt, amit áthatott a zene és a fellépő művészek szeretete. Összesen hat koncertet adtunk egy hét alatt a hajó különböző színpadain, mindegyik átütő siker volt. A közönség nagyon megszeretett bennünket - ahogy ők mondták: aműfaj “új generációját”. Úgy hívtak bennünket, hogy “Bad boys of Budapest”, azaz bevált Dave terve a meghívásunkkal, nemcsak minket, hanem Magyarországot is jobban megismerték.

Jelenleg az ötödik lemezeteken dolgoztok, mit lehet erről elárulni a rajongóknak?

Ezúttal sokkal inkább modern, trendkövető hangzásokkal fűszerezett lemezt készítünk, természetesen meghagyva a stílus alapelemeit és a “Peet Projectes hangzást” is. Néhány vendégművésszel is tervezünk együtt dolgozni, a nemzetközi színtérről is. Dave Kozzal már felvettünk egy dalt itt Magyarországon, amit még a az album megjelenése előtt kislemezként hallhat a közönség majd. Ez igaz két új dalra is, mely még e hónapban szintén kislemezként fog megjelenni, ízelítőt adva a közelgő teljes albumból.

A napokban rajongók közreműködésével forgattátok le legújabb klipeteket a Dunán. Miről szól a dal és hogy sikerült a koncerttel színesített forgatás?

A most megjelenő dupla kislemezünk egyik dala, a River Cruise, melyhez mindenképp szerettünk volna klipet forgatni. Újabban már a tengerentúlról is egyre nagyobb az érdeklődés az európai sétahajózás iránt, ez ihlette a dalt és a videóklipet. Egy budapesti rendezvény- és sétahajó vállalkozás segítségével meg tudtuk valósítani az ötletünket, hogy egy river cruise hajó tetején zenéljünk a rajongóinknak, megmutatva a dunai hajózás és Budapest varázslatos szépségét. Hamarosan kész az eredmény, már nagyon izgatottak vagyunk.

Viszkocsil Dóra