Ugrás a tartalomra

Kisbárány a télikertben

2017. december 10. vasárnap
Sokan vettek részt a Nagytétényi Polgári Kör adventi vásárán
Kisbárány a télikertben

Kisbárány a télikertben  Kisbárány a télikertben  Kisbárány a télikertben

Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Nagytétényi Polgári Kör adventi vásárát a Szelmann Ház télikertjében. Az idei évben az ünnepi hangulat megszervezéséről a civil szervezet fiatal tagjai gondoskodtak. Harminc kézműves árus és 208 fellépő jelent meg a rendezvényen.

Karsay Ferenc polgármester köszöntőbeszédében példaértékűnek nevezte, hogy a Nagytétényi Polgári Körben a fiatalok vették át a stafétabotot és szervezték meg az adventi vásárt az idősebb generáció segítségével. A karácsony közeledtével a polgármester kitért arra is, hogy a várakozás időszakában mindenki elcsendesedik és a szerettei felé fordul. A rendezvényen a színházteremben folyamatosan a gyerekeké volt a színpad. Először a Napocska Napközi Tagóvoda kicsinyei adtak műsort, majd a Nádasdy iskola bábelőadását élvezhette a közönség.

A Hugonnai Vilma Általános Iskola diákjai egy karácsonyi színdarabbal készültek, a Passé Tánccsoport több korosztálya is fellépett, majd Erdélyi Csilla énekelt ismert karácsonyi dalokat. Műsort adott még a Kicsi Rigók Kórusa, a Nádasdy Néptáncegyüttes és a Klauzál Band is. Eközben a télikertben kézművesek árulták ünnepi portékájukat. Csodaszép kötött téli sapkákat, sálakat és ruhákat vásárolhattak az érdeklődők. A lakás ünnepi díszbe öltöztetéséhez is rengeteg ötletet kaptak a vásár látogatói, díszpárnák, mécsestartók, ajtódíszek, koszorúk és agyagedények között válogathattak a vendégek.

A fenyőfára akasztható díszekből sem volt hiány: lehetett kapni horgolt angyalkát, dióbélben alvó kisbabát, színes gömböket és figurákat. A szülők apró játékokat is vásárolhattak a fa alá, és finom mézeket vehettek a karácsonyi kalácshoz. Óvodapedagógusok segítségével a gyerekek szintén agyagtárgyakat és karácsonyfadíszeket készíthettek. Az udvaron bárány pihent a lurkók nagy örömére, akik kényeztették, simogatták a jószágot. Egy külön sátorban a gyerekek találkozhattak a Mikulással és a krampusszal is. 

(Viszkocsil Dóra)