Ugrás a tartalomra

Kispál után Kiscsillag

2018. június 05. kedd
Lovasi András a harmadik gyerekük érkezését várja és szólemezre készül
Kispál után Kiscsillag

Kispál után Kiscsillag, első szólólemez után a második, két gyerek után a harmadik… Közben eltelt harminc év. Lovasi András ennyi ideje van a színpadon, ezalatt számos sikert ért el, és még egy jelentős kitüntetéssel, a Kossuth-díjjal is gazdagodott. Most a Klauzál Házban szórakoztatta az embereket zenekarával május 23-án, a Budafok-tétényi Tavaszi Művészeti Fesztiválon.

Kiscsillag: Dalok Párban koncert – Lovasi András projekt címmel lépett fel az énekes, aki néhány hónappal ezelőtt az Arénát töltötte meg zenekarával az 50. jubileumi koncertjén. Ez jó alkalom volt a számvetésre, felcsendültek a régi Kispál és a borz, valamint a Kiscsillag nagy dalai a Naphoz Holddaltól a Semmi konferenciáig és persze a legújabb számokig.

– Mit jelent a dalok párban kifejezés a plakátokon?

– A közönséggel való interakciót. Több tucat dalból választhatnak a nézők, amit mi örömmel eljátszunk nekik, emiatt mindig a helyszínen alakul ki a végleges műsor.

– Nem nehéz ilyen váratlan helyzetekben játszani?

– Számunkra ez inkább szórakoztató. A sorrend koncertről koncertre való változása igen élvezetes, a fiúk is nagyon szeretik, így legalább nem olyan unalmas, mondják, mert soha sem lehet tudni, mi következik.

– Mostanában az ön élete sem unalmas. „Boldogságunk határtalan”, írja Facebook-oldalán felesége, Földes Eszter színész, aki hamarosan világra hozza közös gyermeküket. Előző házasságából már van két lánya...

– Valóban, boldogságunk határtalan, de erről nem szeretnék bővebben beszélni, mert ez inkább két emberre tartozik.

– Készülő második szólólemeze azonban ennél jóval többre tartozik, nem? Mikor jön ki?

– Remélem, az ősszel, de ez közös munka, azt is írhatnánk rá: Kiscsillag-lemez. A mostani felállás a legjobb zenekar, amiben eddig játszottam, úgy érzem, elmondható ez tehetségben, energiákban egyaránt. Egy igazi alkotó munkaközösség a miénk. Nagyon kreatívak a fiúk, jó velük együtt dolgozni.

– Budafok-Tétény után milyen turnék várnak ez évben a Kiscsillagra?

– Járjuk az országot, de a határon túli magyaroknak is több helyen játszunk. A jövő hónap végén Erdélyben, Torockón kezdjük nagy turnésorozatunkat.

(temesi)