Ugrás a tartalomra

Kolonics-bál Tétényben

2017. május 05. péntek
Vidám programok a Kolonics György Általános Iskola és Köznevelési Sportiskola alapítványi bálján
Kolonics-bál Tétényben

Az Eminens Alapítvány a 12. bálját rendezte meg idén, amelyen a Kolonics György Általános Iskola és Köznevelési Sportiskola diákjainak szülei és pedagógusai együtt szórakoztak, beszélgettek, mint egy nagy család. A Szelmann Ház színháztermében este hét órakor kezdődött az ünnep, melyen az intézmény igazgatója mondott köszöntőt.

Fodor Istvánné igazgató idén ünnepli pályakezdésének 40. évfordulóját, ezért beszédében az elmúlt négy évtized legemlékezetesebb pillanatait elevenítette fel. Az elsős, olvasni tanuló kisdiákok első szavait, a délutáni meseperceket, a felgyorsult világ fejlődésével érkezett új kifejezések, szavak elsajátítását és beépítését a tanításba.

Elhangzott az is, hogy az iskolában tanító pedagógusok mindig gyorsan és a diákok érdekeit szem előtt tartva reagáltak a változásokra. A pedagógusok feladata maradt a régi: megtanítani írni, olvasni, számolni és eligazodni a világban a diákokat – tette hozzá Fodor Istvánné. Mint elmondta, az iskolában nyolcvan felett van már azon szülők száma, akik a Tompa utcai iskolába jártak és gyermekeiket is ebbe az intézménybe íratták be. A tantestület létszáma is stabil, hiszen sokan vannak, akik több mint harminc éve itt dolgoznak, és van öt pedagógus, aki itt kezdte a pályáját. Az idei bál szervezésén is látszott a tanári kar szoros együttműködése. A vendégváró falatokat és a finom vacsorát a pedagógusok készítették a szülőknek. A vacsora elfogyasztása előtt Vad Réka magyartanár énekelt a közönségnek, akit férje, Széles Csongor kísért gitáron. A tombolára rengeteg nyereményt ajánlottak fel a szülők és a szponzoráló cégek. A fődíj idén Huber József Velencét ábrázoló festménye volt. Az est egyik legszellemesebb része a tantestületi színtársulat előadása volt. A Gyerekszáj című produkcióban a gyerekeknek öltözött pedagógusok válaszoltak különböző kérdésekre. Ezután a szülők kaptak főszerepet, hiszen a tanárok nekik is kitaláltak játékos feladatokat. Különböző színű csapatok csaptak össze, volt iskolatörténeti kvíz és intelligenciateszt is. Az osztályoknak meghirdetett süteménysütő versenyen a diákok és a szülők is részt vehettek. A nyertes az egyik 6.b osztályos tanuló édesanyja, Kiss Éva narancstortája lett.

A bál zenés-táncos mulatsággal ért véget. Az idei évben összegyűjtött támogatásból az iskola informatikai fejlesztését szeretnék támogatni és azt, hogy a diákok sok versenyre eljuthassanak.

(V. D.)