Ugrás a tartalomra

Korioktatás a Szieszta Ponton

2018. december 06. csütörtök
December 1-jén megnyílt a kerületi jégpálya, ahol a MAC Jégkorong Akadémia játékosai és Karsay Ferenc polgármester együtt tanították a kerületi gyerekeket jégkorcsolyázni.
Korioktatás a Szieszta Ponton

Idén is rendkívül nagy érdeklődés övezte a jégkorcsolyapálya megnyitóját a Szieszta Ponton, Budafok szívében. A kicsik és a nagyok szombaton vehették birtokba a korcsolyapályát, a MAC játékosai pedig megtartották az idei első jégkorcsolyaoktatást is.

Két szezonnal ezelőtt a MAC akkor még U14-es hokisai vállalkoztak arra, hogy a kerületi jégpályán szabadidejükben ovisokat tanítanak korcsolyázni. Ez a rendkívüli kezdeményezés az idei évben is folytatódik, így már december 1-jén, a korcsolyapálya megnyitóján a hokisoktól tanulhattak a kerületi óvodások. Az oktatásban Karsay Ferenc polgármester is fontos szerepet vállalt.

A polgármester egykori válogatott jégkorong játékos, edző, testnevelő tanár a jégpálya megnyitóján tartott korcsolyaoktatást a kerületi ovisoknak, amit az alapok megismertetésével kezdett. Az oktatás során az ovisok elsajátíthatták többek között a helyes indulás, a megállás, az irányváltás technikáját, valamint azt is, hogy egy-két botlás elkerülhetetlen a jégkorcsolyázás megtanulásában.

Az alapok megismerése után a MAC Jégkorong Akadémia játékosaival és edzőivel, Budai Krisztiánnal és Kevin Auerbachal közösen zajlott a korcsolyaoktatás.

Budai Krisztián kapus, a női válogatott kapusedzője, két éve a MAC U16 korosztályos csapat edzője. Tízévesen kezdett el hokizni, tizennyolc éves koráig a Fradiban játszott, utána pedig Fehérváron. Tizennyolc évesen már a felnőtt csapatot erősítette. 1999-2012 között szerepelt a magyar válogatottban, összesen 129-szer húzta magára a nemzeti mezt. Nyolcszoros magyar bajnok, hatszor választották meg az év kapusának, 2004-ben az év jégkorongozója, valamint a Divizio I-es világbajnokság legjobb kapusa volt. Nyolcszor szerepelt világbajnokságon, tagja volt az A csoportba feljutott csapatnak Svájcban. Krisztián nagyon jó kezdeményezésnek tartja, hogy a tanítványai foglalkoznak ovisokkal, reméli sokan megszeretik a korizást, és néhányan csatlakoznak a hokisokhoz is.

Kevin Auerbach Montreálban kezdett jégkorongozni, majd itt is kezdett edzősködni. Edzői diplomáját Finnországban szerezte. A finnországi nemzetközi táborok után Boszniába ment, ahol klubcsapatoknál dolgozott, majd 2013-tól a felnőtt nemzeti csapat másodedzője lett. 2015-2017 között a nemzeti csapat vezetőedzője volt, 2018 ősz óta a MAC U16 csapat edzője, nyaranta pedig Kanadában hoki táborokban vesz részt edzőként. Kevin Nagyon jól érzi magát Budapesten a MAC-nál, fontosnak tartja, hogy a gyerekek emberként és hoki játékosként is egyaránt megtalálják a helyüket az életben.

Az oktatáson gyerekek megtanulhatták a siklás helyes technikáját, különböző trükköket ismerhettek meg, a foglalkozás végén pedig a hokiütőt is kipróbálhatták.

A jókedvet tovább fokozta Peppino bohóc, aki többek között lufikarddal lepte meg a korcsolyázókat, de további lufiból készült meglepetéssel is készült a gyerekek számára.

Aki a korcsolyázásban átfázott, annak lehetősége volt egy meleg teával, forrócsokoládéval vagy forraltborral melegednie a pálya mellett a karácsonyi fények hangulatában.

A következő korioktatás december 8-án 8.00-10.00 között lesz, részletek a Facebook- csoportban olvashatóak.

A foglalkozás ingyenes, a gyerekeknek a korcsolyapálya belépőt kell csak megvenni és korcsolyakölcsönzésre is van lehetőség.

Fotó: Kocsis Zoltán