Ugrás a tartalomra

Kormánytámogatás a földutak leaszfaltozására

2020. július 15. szerda
A Miniszterelnökség nemrég arról tájékoztatta Budafok-Tétény önkormányzatát, hogy a kormány 352 225 000 forint vissza nem térítendő támogatást ad a kerületi földutak leaszfaltozására.
Kormánytámogatás a földutak leaszfaltozására

Folytatódhat tehát a kerületi utak már megkezdett korszerűsítése. Mint arról korábban már beszámoltunk, a Budapesti Útépítési Program részeként közel 6,5 kilométernyi utat aszfaltoztak le Budafok-Tétényben tavaly. Az útépítések idén tovább folytatódnak, közel 4 kilométer új szakasz épül meg kormányzati forrásból, az önkormányzat által biztosított önrésszel kiegészítve.

2019 júliusában elsőként adták át a megújult Fenyőtoboz utcát, ez egyike volt annak a 39 útszakasznak, amely a Budapesti Útépítési Program első ütemében épült meg a kerületben. Budafok-Tétény önkormányzata ezt követően újabb utak megépítéséhez kapott támogatást a Miniszterelnökségtől, amely további 28 földútszakasz leaszfaltozását teszi lehetővé. Az érintett utcák jelentős részében már be is fejeződött az útépítés, a Busa utcában (Balin utca–Naphal utca), az Iluska utcában (Bartók Béla út–Csút utca), a Kövesföld utcában (Szlatina utca–Körmöci utca) a Libertás utcában (Dukát utca–Kuny- hó utca), az Aranyvessző utcában (Dukát utca–Dénár utca), a Cikória utcában (Nyírfás köz–Sík utca), a Csúcs utcában (Dukát utca–Barackos utca), a Dukát utcában (Barackos utca–Kakukkhegyi utca), a Hegyfok közben (Hegyfok utca–zsákutca vége), a Kenderike utcában (Kelenvölgyi utca–Kamaraerdei utca), a Kőház soron (XIV. utca–XV. utca), a Nyírfás közben (Cikória utca–zsákutca vége), a Palást utcában (234404/4 hrsz.–234400/4. hrsz.), a Pógyor István utcában (Gyula vezér út– utca vége), a Sárgarigó utcában (Alkotmány utca–zsákutca vége), valamint a Vitéz utcában (19. sz.–Kossuth utca) is.

A projekt megvalósításához szükséges több mint 600 millió forintnyi önrészt az önkormányzat biztosítja.

A Budapesti Útépítési Programmal idén megépül továbbá a Babérfűz utca (3.– 7/B), a Dénár utca (Libertás utca–Aranyvessző utca), a Diófa utca (Sörház utca– zsákutca vége), a Diótörő utca (Balatoni út–Viharvédő út), a Halom utca (Olajhegy utca– Árpád utca), a Komáromi utca (Hajnal utca–Promontor utca), a Kő utca (Park utca–Kötő utca), a Kötő utca (Kő utca– Klauzál G. utca), a Móricz Zsigmond utca (Géza utca 9.), a Szalontai–Ménes utca (Szél utca–zsákutca vége).

Kormánytámogatás a földutak leaszfaltozására

Fotó: Horváth Tamás