Ugrás a tartalomra

Környezetbarát hulladékkezelés az FKF-fel

2018. július 28. szombat
Nem kell 2019-ig várnia annak, aki lemaradt a lomtalanításról, hiszen az FKF Zrt. hulladékudvara egész évben fogadja a kidobásra ítélt lomokat, ahol sok más hulladékfajtát is ingyenesen leadhatnak a budapestiek.
Környezetbarát hulladékkezelés az FKF-fel

Napjainkban kiemelten fontos figyelmet fordítanunk környezetünk megóvására, melynek fontos része a háztartásainkban keletkező hulladék megfelelő kezelése. A feleslegessé vált dolgok szelektív gyűjtésével nyersanyagot és energiát takaríthatunk meg, és a környezetszennyezést is jelentősen csökkenthetjük. Emellett kiemelten fontos a veszélyes hulladékok kezelése is, mivel háztartási szemétként kezelve káros hatással vannak az élővilágra. Egyes veszélyes, speciális kezelést igénylő, valamint csomagolási hulladékok kezelésében segítenek a Fővárosi Közterület-Fenntartó Zrt. hulladékudvarai, melyekből 17 van Budapesten — az egyik legkorszerűbb Budafok-Tétényben, a Nagytétényi út 334. szám alatt üzemel.

Ezeken a zárt átvevőhelyeken a háztartásokban keletkező, anyagfajtánként elkülönítetten gyűjtött hulladékok adhatók le, így kulturáltan, környezetbarát módon szabadulhatunk meg például a konyhai használt olajtól, az építési törmeléktől, a világítótestektől, televíziótól vagy a kidobásra ítélt festékektől. Az átadható hulladékfajták gyűjtőudvaronként változnak:

Környezetbarát hulladékkezelés az FKF-fel

A hulladékudvarban a budapesti lakcímkártyával és utolsó időszaki szemétszállítási díjbefizetést igazoló csekkszelvénnyel rendelkezők ingyenesen adhatják le a legtöbb hulladékfajtát. Lom és festékmaradék esetén elindulás előtt azonban érdemes telefonon érdeklődni, hogy van-e szabad kapacitás, át tudják-e venni a leadandókat.

Az FKF Zrt. Nagytétényi udvarának elérhetősége: 06-30-414-2007

További információ: http://www.fkf.hu/portal/page/portal/fkfzrt/hulladekkez/szelektiv_gyujtes/hulladekudvar