Ugrás a tartalomra

Közbiztonsági egyeztetés a Városházán

2017. június 15. csütörtök
A rendezvény egy, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett pályázatnak köszönhetően jöhetett létre, ahol Budafok-Tétény elnyerte „Önkormányzatok a települések közbiztonságának növeléséért” közlekedési díjat.
Közbiztonsági egyeztetés a Városházán

Június 14-én széleskörű egyeztetést tartottak a kerületben az önkormányzat támogatásával közlekedésbiztonsági, áldozatvédelmi és drogprevenciós témákról. A fórumon megjelenteket Zugmann Péter alpolgármester üdvözölte. Elmondta, a rendezvény egy, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghirdetett pályázatnak köszönhetően jöhetett létre, ahol Budafok-Tétény elnyerte „Önkormányzatok a települések közbiztonságának növeléséért” közlekedési díjat.

 

A rendezvény célja, hogy közvetlenül is megoszthassák tapasztalataikat a közbiztonsággal és a közlekedéssel kapcsolatban az érintettek, és egymás nézőpontját megismerve még tovább fejleszthessék a kerületet. Az egyeztetésen képviseltette magát a GRSP (Global Road Safety Partnership) Magyarország Egyesülete, a Budapesti Közlekedési Központ, a Közlekedéstudományi Intézet, a kerületi Katasztrófavédelmi Őrs, a Rendőrkapitányság, a 22. kerület Kormányhivatala, a közterület-felügyelet és a budafok-tétényi oktatási intézmények, egyházak vezetői is. A GRSP Egyesület nevében Pausz Ferenc, ügyvezető igazgató ismertette a Budafok-Tétényre vonatkozó közlekedési baleseti statisztikákat. Örvendetes, hogy – bár forgalmas útvonalak haladnak át kerületünkön – a főváros többi kerületével összehasonlítva jók az eredményeink.

 

Az eseményen felszólalt Dr. Bató András rendőr alezredes, a XXII. kerületi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője is, aki elmondta, hogy kerületünkben főleg a sebességtúllépés és az elsőbbség meg nem adása okoz baleseteket. Megköszönte az önkormányzatnak és a Campona Játszóháznak, amiért a rendőrkapitányság partnerre talált bennük a prevenciós programjaikhoz kapcsolódóan. Örvendetes fejlemény – tette hozzá -, hogy 2017 első félévében nem történt halálos kimenetelű közlekedési baleset kerületünkben.