Ugrás a tartalomra

Közbiztonsági fórum a városháza dísztermében

2016. október 17. hétfő
A kerületi rendőrkapitányság félévente tart közbiztonsági fórumot a városházán, melyen főként az oktatási intézmények vezetői vesznek részt. Október 14-én dr. Bató András kapitány tájékoztatta a résztvevőket az elmúlt időszakban történt változásokról
Közbiztonsági fórum a városháza dísztermében

A Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum megrendezésének célja, a kerületi rendőrkapitányság és a kerületi intézmények, egyházak, egyesületek, szervezetek és állampolgárok részéről felvetődő közbiztonsággal kapcsolatos kérdések megbeszélése, egyeztetése és az aktuális helyezet kiértékelése. A pénteki egyeztetésen a pedagógusok megköszönték az általuk korábban felvetett problémák gyors megoldását. Ilyen volt például az Árpád iskola előtti utca egyirányúsítása és a Gádor iskola előtti gyalogos átkelőhely kialakítása. Mindkettő az önkormányzat közbenjárásával valósult meg.

A kerületi rendőrkapitányság vezetője a budafokteteny.hu-nak megerősítette, bűnügyi területen stagnálást mutatnak a számadatok, a személyi sérüléssel és anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetek száma viszont sajnos emelkedett az utóbbi időszakban. dr. Bató András elmondta, tájékoztatta a jelenlévőket a hallottak napjával és az ünnepi időszakkal kapcsolatos fokozott rendőri jelenlétről, kiemelten a bevásárlóközpontok és a piacok területén, környékén.

Több általános iskola vezetője megköszönte a rendőrök részvételét a gyermekek számára nyújtott prevenciós oktatásokon, illetve az iskolakezdéskor nyújtott fokozott rendőri jelenlétet. Másik kiemelt téma volt a kábítószer probléma kezelése, a megelőzés lehetőségei.  E téren sikeres rendőri elfogásról és eredményekről is beszámolt a rendőrkapitány. Az önkormányzat részéről Szepesfalvy Anna alpolgármester vett részt a közbiztonsági fórumon.