Ugrás a tartalomra

Közel 5000 induló volt idén a Futafokon, híre túlment Budafokon

2015. október 05. hétfő
Minden rekord megdőlt a 30. Futafokon. Az országos médiában is visszhangot keltett a MINDEN SPORT MINDENKIÉ esélyegyenlőségi-, jótékonysági futam, melyen paralimpikonok, olimpikonok és más neves sportolók, közéleti személyiségek futottak együtt fogyatékkal élő- és ép gyerekekkel.
Közel 5000 induló volt idén a Futafokon, híre túlment Budafokon

A három évtizedes sport fiesztán az időjárás is kegyes volt a futókhoz, igazi indiánnyárban indulhattak a futamok. Karsay Ferenc polgármester a megnyitó ünnepségen a mozgás, az egészséges életmód fontosságát hangsúlyozta és megköszönte a pedagógusoknak, hogy évről évre egyre több diákot készítenek fel és hoznak el a Futafokra. A nyitórendezvényen ott volt Szlatényi György, a Budapesti Diáksport Szövetség alelnöke is, aki 1986-ban néhány segítővel több mint 300 diáknak szervezte meg az első Futafokot a BMTE pálya közelében. Idén Nádor Ágnes irányításával több mint száz szervező dolgozott azon, hogy a jubileumi 30. Futafokon minden a lehető leggördülékenyebben menjen. A vidám zenés bemelegítés után több száz óvodás állt starthoz. Először a szülőkkel együtt, majd a "Bátor-futamon" egyedül teljesítették a gyerekek az 500 méteres távot. Az első osztályos tanulóknak már egy kilométert kellett lefutniuk, egyedül vagy kísérővel, a következő futamokon az életkor növekedésével a táv hossza is nőtt. A versenyek között folyamatosan eredményhirdetések és sport bemutatók zajlottak a színpadon. Az önkormányzat és a támogatók jóvoltából sok ajándékot adhatott át a futamok nyerteseinek Karsay Ferenc polgármester, Szepesfalvy Anna és Németh Zoltán alpolgármester, illetve Szabolcs Attila országgyűlési képviselő. A fiatal sportoló,rajongók kérésére a díjátadó elöljárókhoz csatlakozott Balogh Gábor kétszeres világbajnok magyar öttusázó is, aki egyik résztvevője volt a rendezvény fénypontjának,  a "Minden sport mindenkié" - meghívásos futamnak. A déli rajtolású, televíziós kamerák kereszttüzében megtartott eseményen paralimpikonok, ismert sportolók és közéleti személyiségek futottak együtt ép és fogyatékkal élő gyerekekkel. Az öröm-táv ötszáz méter volt, melynek végén minden résztvevő „Teljesítettem” érmet kapott. Ez után következtek a váltók, itt 4x500 métert kellett teljesíteni. A rendezvénynek ez a része is nagyon népszerű volt, hiszen pörgős, közönségbarát, látványos volt. A görkorcsolya futamon is sokan vettek részt, olyanok is, akik már a korosztályuknak megfelelő futamon futottak is. A rendezvény záróeseményeként a hagyományoknak megfelelően az idősebb iskoláskorúak és a felnőttek futamait indították. Utóbbiak közt több olyan idős versenyző is volt, aki évről évre visszatérő résztvevője a Futafoknak, mintegy bio-doppingként élve a futás lehetőségével, örömével itt Budafokon. Jövőre – már túl a harmincon – ismét futás felsőfokon, a Futafokon!

(Viszkocsil Dóra)

Fontosabb média-megjelenések a 30. Futafokról:

3x a Futafokról az M1-en!
Köszönet, tisztelet és elismerés a MINDEN SPORT MINDENKIÉ jótékonysági-, esélyegyenlőségi futam minden résztvevőjének, közreműködőjének: az ép- és fogyatékos gyerekeknek, paralimpikonoknak, olimpikonoknak, neves sportolóknak, sportvezetőknek, közéleti személyiségeknek. Köszönet a Budafok-Tétényi Önkormányzatnak, a társszervező Magyar Paralimpiai Bizottságnak és a Fogyatékosok Országos Diák- És Szabadidősport Szövetségének, az esemény kiemelt médiatámogatóinak, az MTVA-nak, az RTL Klub-nak és az Echo TV-nek. Mindenkinek aki segítette az idei közös élmény, együttfutás létrejöttét Budafokon, a Futafokon. Jövőre ismét, ugyanitt!

http://www.hirado.hu/2015/09/27/jotekonysagi-futamok-lesznek-a-fovaros-egyik-legregebbi-futoversenyen/?source=hirkereso

Az Echo TV 0kt.3-i 19.30-as Híradójában a 30. FUTAFOK-ról
http://www.echotv.hu/video/107926/20151003_Hirado_1930 (18.23-tól). Köszönet az Echo TV-nek!

Az Echo TV werkfilmje a Futafok 2015 MINDEN SPORT MINDENKIÉ Futamáról
https://www.youtube.com/watch?v=3Tuo2gL61f0

A Futafok jótékonysági, esélyegsenlőségi futamáról az RTL esti Híradójában
https://www.facebook.com/sukosd.levente/videos/10208089916510444/

Nádor Ágnes főszervező a Futafokról élőben október 3-án, a Kossuth Rádió Szombat délután című műsorában. Az adás 25.percében (4.25-kor)
http://www.mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2015-10-03_16:00:00&ch=mr1
http://budafokteteny.hu/uploads/files/Futafokrol_Nador_a_Kossuthon.m4_-_2015.10.02_-_180_perc.m4a

Futafokról a Nemzeti Sport Online-on.
MINDEN SPORT MINDENKIÉ jótékonysági-, esélyegyenlőségi futam a 30. Futafokon, Budafokon. Ép- és fogyatékkal élő gyerekek, paralimpikonok, olimpikonok, neves sportolók és közéleti személyiségek teljesítették együtt a jelképes 500 méteres távot. Köszönet a közös élményért! 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208090229278263&set=o.303640261940&type=3&theater

Kapcsolódó anyagok:

http://www.promontortv.hu/2015/10/15/futafok-2015/