Ugrás a tartalomra

Közös fellépés a rágcsálók elszaporodása ellen

2017. szeptember 19. kedd
Tudta, hogy Budapesten ingyenes a patkányirtás? Jelentse az önkormányzatnak is a kozerdeku@bp22.hu email címen, ha közterületen, vagy a lakókörnyezetében rágcsálót észlel.
Közös fellépés a rágcsálók elszaporodása ellen

Amint arról már tavaly is beszámoltunk a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi döntése alapján 2018 februárjáig Budapest patkánymentes állapotának fenntartása a Bábolna Környezetbiológiai Központ Kft. feladata. A főváros közigazgatási területén belül a patkányirtás a bejelentők, illetve az érintett lakosok számára INGYENES.

 

A patkánymentesítés díját Budapest Főváros Önkormányzata fizeti. Aki Budapest közigazgatási határán belül magán-, vagy közterületen rágcsálókat észlel, jelentse be a Bábolna Bio Kft-nek (telefon: 432-0412, fax: 432-0401, e-mail: info@babolna-bio.com, cím: 1107 Budapest, Szállás utca 6.) vagy a vállalkozó munkáját ellenőrző Budapest Főváros Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének (Epidemiológiai Főosztály DDD osztálya, 1138 Budapest, Váci út 174., telefon: 465-3859, 465-3000).

 

Budafok-Tétény önkormányzata segítséget kíván nyújtani a probléma kezelésében a kerületi lakosoknak, ezért a központi bejelentési lehetőségek mellett a kozerdeku@bp22.hu email címre várja a lakossági bejelentéseket, az adott helyszín megjelölésével, a bejelentéshez a pontos címet és fotót (1-3 db.-ot) csatolva.

 

Nem helyi-, hanem általános, fővárosi szintű problémáról van szó. Ezt jelzi, hogy a fővárosi közgyűlés idén májusban döntött arról, ismét pályázatot ír ki a fővárosi patkánymentes állapot fenntartására 2018 és 2022 között.

 

A patkánymentesítés becslések szerint 1 milliárd 655 millió forintba kerül majd erre a négy évre.

 

Közös fellépés a rágcsálók elszaporodása ellen