Ugrás a tartalomra

Kulturális utazás Budafok-Tétényben

2016. május 04. szerda
Karsay Ferenc polgármester beszédével és a Csík Zenekar énekesnője, Majoros Marianna előadásával megnyílt a kerületi tavaszi fesztivál
Kulturális utazás Budafok-Tétényben

Majoros Marianna, a Csík Zenelkar énekese és zenészbarátai előadásával nyílt meg a 42. Budafok-Tétényi Tavaszi Művészeti Fesztivál a Klauzál Ház Bujtor István színháztermében. A Csík zenekar énekesnője lemezbemutató koncertjén az egri boros nóta után különböző dalok összefűzésével vonultatta fel a női sorsokat.  A gyimesi és délvidéki dallamok a szerelem nehézségeiről szóltak, míg az erdélyi összeállítás arról, amikor valaki megtalálja a párját, és igazán boldog tud lenni. A változatos műsorban helyet kapott az az elképzelt világ is, amelyet Lackfi János verse vetített elénk, és a Szabó Attila által vezetett kalotaszegi muzsika is. 

A vendégeket, köztük Szabolcs Attila országgyűlési képviselőt, Karsay Ferenc polgármestert, a díszpolgárokat, az intézményvezetőket és a civil szervezetek képviselőit a megnyitó alkalmával Varga Barbara üdvözölte. 

– A színek, dallamok és hangulatok jegyében kínálunk önöknek változatos programokat, kiállításokat, koncerteket, színházi és pódium-előadásokat, valamint gyermekeknek szóló műsorokat tizenkét napon át, a kerület tizenhat helyszínén – mondta köszöntőjében az intézmény vezetője. 

A Budafok-Tétény Budapest XXII. kerületi Önkormányzata által támogatott rendezvénysorozatot Karsay Ferenc polgármester nyitotta meg. 

– Budafok-Tétény valóban kisváros a nagyvárosban, és ennek megfelelően a kerületi lakosság kulturális érdeklődése is sokszínű. Mindenki fontos, ezért a változatos programkínálat arra törekszik, hogy a lehető legtöbben úgy találjanak maguknak kedvükre való szórakozást, hogy ne kelljen elhagyniuk Budafok-Tétényt. Kívánom, hogy e szűk két héten át tartó kulturális utazáson, amelyen a kerületen kívüli, rangos előadók mellett a helyi művészek is szerephez jutnak, töltődjenek fel szellemileg – biztatta a közönséget a programokon való részvételre a kerület vezetője, aki arra is számít, hogy a fesztivál programjain szép számmal vesznek majd részt kerületen kívüliek is. 

A fesztivál ideje alatt ugyanis lesz Csehov-est Szalóczy Pállal, fellép a felnőttek mesemondója, Berecz András, Szalóky Ági Karády dalaival és Fábián Juli a Gyárfás István Trióval.  A Budafok Big Band a Bon-Bon-os Szolnoki Péterrel és Elek Istvánnal muzsikál, a Pannon Várszínház előadásán pedig a Budapest Klezmer Band zenél majd. Többek között lesz Nádasdy Balett Gála, énekel a Lampart kórus, kiállít az Artér egyesület és Vertel Andrea a Radóczy Galériában. (Tamás Angéla)