Ugrás a tartalomra

„Küzdj meg a bajnokkal!”

2016. december 08. csütörtök
Váltóverseny Erdei Zsolt "Madár" olimpiai bajnok ökölvívóval a BMTE Sportcsarnokában: a program célja az általános és középiskolás gyerekek sportolásra rávezető, a sportszeretetet elősegítő, egészségtudatos nevelése
„Küzdj meg a bajnokkal!”

November 29-én a Kolonics György Általános Iskola és Köznevelési Sportiskola négy hétfős csapata mérkőzött meg egymással, Erdei Zsolt olimpiai bajnok ökölvívó vezetésével a BMTE Sportcsarnokában. A program élsportolók bevonásával népszerűsíti az egészséges, környezettudatos, aktív, mozgással együtt járó életet a diákok körében. Az országos bemutatkozás tavaszi "tesztje" Csongrád megye 8 iskolájában volt, óriási érdeklődést kiváltva. Az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóságának támogatásával megvalósult program eljutott az utolsó, 12. helyszínre, Budafok-Téténybe, ahol szintén nagy sikert aratott. A sportolók nem üres kézzel érkeztek az iskolákba. Rengeteg gyümölcsöt, folyadékot, vitaminokat és újrahasznosítható ajándékokat kaptak a rendhagyó testnevelési órákon résztvevők. A budafoki Kolonics György Általános Iskola diákjai is megküzdöttek a Bajnokkal, Erdei Zsolt Madárral. A szervezők a programsorozattal azt kívánták hangsúlyozni, hogy szükség van a mindennapos mozgásra, testnevelésre, és ehhez szorosan kapcsolódik, hogy a saját egészségünkre és a környezetünk megóvására is nap, mint nap figyelmet kell fordítanunk.

A budafoki rendezvényen részt vett Karsay Ferenc polgármester is, aki köszöntőjében azt hangsúlyozta, testnevelési tanárként megtiszteltetésnek tartja, hogy ez a program a kerületünkbe is eljuthatott, mert minden ilyen rendezvény újabb motivációt jelent a fiatalok számára, hogy érdemes az egészséges és környezettudatos életmódot választani.


A rendezvényről beszámolt a Karc Fm rádió Spájz című magazin műsora is. Az összeállítás itt hallgatható meg.