Ugrás a tartalomra

Lakossági igények alapján folytatódik a Szent István tér megújítása

2019. június 14. péntek
A Szent István téri játszótér után a park belső sétányait is szilárd, vízáteresztő, környezetbarát burkolattal látják el. A június 15-én induló munkák ideje alatt a játszótér zavartalanul üzemel.
Lakossági igények alapján folytatódik a Szent István tér megújítása

Új burkolatot kap a Szent István téri park egy része. A munkák során a játszótéren is használt szilárd kavicsburkolatra cserélik a park borítását, amely víz- és légáteresztő — a lehulló csapadékot átengedi, ahonnan az a talajba szivároghat, a felfelé tartó talajpárát pedig átengedi — így jól alkalmazható növények környezetében is. További előnye, hogy természetes hatású, 100%-ban újrahasznosítható, és a napon sem forrósodik fel, így kedvező hatással van a mikroklímára is. A cseréről a lakossági visszajelzések alapján döntöttek, amelyek szerint az eddigi zúzott kő burkolat az időjárástól függően sokszor kényelmetlenül sárossá vagy porossá vált.

A június 15-től június 20-ig tartó munkák idejére részlegesen lezárják a Szent István teret. Ez idő alatt a Szent István mesetér nyitva tart, továbbra is akadálymentesen megközelíthető.

A nyár folyamán újabb üteméhez érkezik a beruházás. A társadalmi egyeztetés során a véleményt nyilvánítók 85 százaléka jelezte, hogy szívesen látna fitnesz eszközöket a téren, amelyek telepítése a nyár második felében várható.