Ugrás a tartalomra

Lejtmenetben a BMTE

2018. november 15. csütörtök
Kovács Dávid: a válogatott mérkőzések alatti szünetben sincs pihenő, hogy végre nyerjünk
Lejtmenetben a BMTE

Lejtmenetben a BMTEA BMTE nehéz helyzetbe került, mert egymás után kapott ki többször itthon és idegenben is. Jelenleg az utolsók között áll a tabellán a csapat, de a csapatkapitány, Kovács Dávid mégis bizakodó.

Kovács Dávid a múlt héten még kisebb sérüléssel bajlódott, ám így is vállalta a játékot Tiszakécskén, majd a ZTE elleni hazai mérkőzésen. Utóbbin ráadásul szép gólt is szerzett, Pölöskei Péter jó ütemű passza után átemelte a labdát a kimozduló kapus felett. Csakhogy idei harmadik bajnoki találata után – az első kettővel ellentétben – nem örülhetett a győzelemnek, hiszen a mieink 3-2-re kikaptak a tabellán második zalaiaktól.
„Arra, ami az utolsó 20-25 percben történt a pályán, tudunk építeni a jövőben, ugyanakkor az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ekkorra a ZTE már 3-0-s előnyben volt és talán tudat alatt valamennyire kiengedett” - mondta a lefújás után a BMTE csapatkapitánya. „A második félidőben, támadásban voltak biztatóbb jelek, de látjuk, hogy ennél többre van szükség. Még keményebben kell dolgoznunk és egyszer talán a szerencse is mellénk áll.” – tette hozzá.
Középpályásunk röhejesnek nevezte azokat a gólokat, amiket csapatunk az utóbbi időben kap, hiszen sok esetben borzasztó pechsorozat vezetett egy-egy találathoz. „Úgy veszítettünk el hat egymást követő mérkőzést a bajnokságban, hogy nem mindig érdemeltünk vereséget” – állítja Kovács Dávid. „Számtalanszor előfordult az ősz folyamán, hogy nem elénk pattant a labda, hanem az ellenfélhez, nekünk a kapufáról kifele jön, nekik bemegy. Ez bosszantó, de bízom abban, hogy ennek előbb-utóbb vége lesz, mert kell az a kicsi plusz, ami kimozdít minket ebből az állapotból.” – hangsúlyozta a focista.
Kovács Dávid amondó, ki kell tartanunk és nem szabad összezuhannunk, mert akkor még nagyobb gödörbe kerülhetünk. „Nehéz pozitívnak maradni, de én nem látom annyira borúsan a helyzetünket. Bízom a csapatban, a társakban, menni kell tovább, csinálni a feladatunkat és sohasem szabad feladni. Nem fogjuk kiengedni a kezünkből az NB II-es tagságot, bent fogunk maradni” – jelentette ki csapatkapitányunk.
 A mieink a válogatott mérkőzések alatti szünetben sem pihennek, kemény edzésekkel készülnek a november 25-i, Balmazújváros elleni találkozóra, hogy azon a meccsen végre visszatérjen a győzelem.

(VH – budafokimte.hu)