Ugrás a tartalomra

Lezárják a Növény utcát

2018. május 02. szerda
A Kelenföld—Százhalombatta vonalszakasz felújításához kapcsolódóan megújul a 40a vasútvonal Növény utca keresztezésében lévő hídszerkezet, valamint a Növény utcát is átépítik, melyhez a forgalom teljes kizárása szükséges.
Lezárják a Növény utcát

A Kelenföld—Százhalombatta vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó létesítmények korszerűsítése projekt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A fejlesztés részeként 20,5 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik. A pálya nagyrészt 120 km/h pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett. Az állomásokon és megállóhelyeken 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítás rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül.

A fejlesztés keretében megújul a 40a vasútvonal Növény utca keresztezésben lévő hídszerkezet, valamint a Növény utca átépítésre kerül.

Főbb munkafolyamatok:

  • régi hídszerkezet bontása
  • régi vágány és támfalak elbontása
  • új hídszerkezet, vágány és támfal építése
  • a jelenlegi 10 m nyílású híd helyett 21,7 m nyílású tartóbetétes vasbeton lemezhíd építése
  • 13,5 m széles 2x1 sávú útpálya és 4,1 m széles gyalog- és kerékpárút kiépítése
  • táblás kereszteződések elbontása, turbó körforgalmak kiépítése

A fenti  kivitelezési munkák megvalósításához a Növény utca teljes kizárása szükséges. A munkák megvalósítása 2018.05.03.-2019.04.30. között történik. A kizárás ideje alatt az építési technológia jellegéből fakadóan a gyalogos és kerékpáros átvezetés is ellehetetlenül az aluljáróban.

A gyalogos és kerékpáros közlekedés számára a lezárás ideje alatt a javasolt és kitáblázott kerülőutak:

Nagytétényi úti gyalogos és közúti átjáró (250 méter)

Dózsa György úti gyalogos és közúti átjáró (600 méter)

Lezárják a Növény utcát

Kivitelezéssel kapcsolatos észrevételeket a kivitelező konzorcium által működtetett panasz@vhid.hu e-mail címre, illetve a +36 30 852 7059-es telefonszámra várnak.