Ugrás a tartalomra

Lövészverseny a Baráti Körök szervezésében

2019. március 16. szombat
Negyedik állomásához, a lövészethez érkezett a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületének kupasorozata.
Lövészverseny a Baráti Körök szervezésében

Idén is a sportlövészettel ért véget a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesületének kupasorozata, amit február 23-án a Kossuth Lajos 60. szám alatti lőtéren rendeztek meg. Egy év híján húsz esztendeje vállalja az MCM sportpisztoly-lövészverseny lebonyolítását a Tétény Promontor Polgári Lövész Egylet. 

Kilenc csapat nevezett be a sportlövészversenyre, melyet több gyakorlás előzött meg. Az indulók így a megmérettetés napján már tudták, hogyan kell viselkedni a lőtéren és hogyan kell helyesen célozni. A csapatok külön-külön négyes bontásban léptek a lőtér területére, ahol rövid eligazítást tartottak az egylet munkatársai, ezután következhetett az öt bemelegítő lövés. A versenyen a 25 méter távolságra elhelyezett céltáblát nagyon sokan eltalálták. A lőállásba tett távcső segítségével bármikor ellenőrizhették a versenyzők a lövések pontosságát, így menet közben tudtak korrigálni. A cél az volt, hogy húsz értékelt lövésből minél több köregység gyűljön össze. Nemcsak a csapatok, hanem a versenyzők is külön-külön küzdöttek a legjobb eredményért. Miután mindenki végzett a lövéssel, a zsűri összeszámolta a köregységeket és eredményt hirdetett.
Szabó Imre, a Tétény Promontor Polgári Lövész Egylet elnöke egyenként olvasta fel a lőtt eredményeket. Első lett az Ivanics I. csapata, második a Süni és Fia Bt. csapata, és harmadik helyezést ért el a RI-CAR. Női egyéni versenyben a következő eredmények születtek: első lett Hajdú Gréta, második Virányi Andrea, harmadik Nyéki Zsuzsanna. A férfiaknál aranyérmet kapott Pekszi Balázs, ezüstöt Pahocsa László, bronzéremben Fülstál Mihály részesült. A Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete idén először egy vándorkupát is szeretne átadni annak a csapatnak, amely a legtöbb győzelmet aratta a versenysorozat alatt, a díjátadásra később kerül sor.

(Viszkocsil Dóra)