Ugrás a tartalomra

Magaslati edzés a győzelem után

2018. szeptember 14. péntek
Mátraházán testben és lélekben is feltöltődött a csapat a győri kirándulásra
Magaslati edzés a győzelem után

A kissé döcögősre sikeredett kezdés után – amibe a rengeteg sérülés is belejátszott – kiegyenesedni látszik a BMTE NB II-es futballcsapata. A válogatott szünet előtti hétvégén a Promontor utcában 1-0-ra legyőztük a szebb napokat látott, nem is olyan régen még NB II-es Gyirmótot, a kéthetes pihenő egyhangúságának megtörésére pedig csütörtökön és pénteken kétnapos mátraházi edzőtáborozást tartott a csapat.

A Gyirmót ellen Kovács Dávid szerezte egyetlen gólunkat a 36. percben, s a győzelemmel feljött a csapat a 13. helyre a húsztagú mezőnyben. Nyolc pontunk van, de ahhoz, hogy biztonságos távolságra kerüljünk a kiesőzónától, nem ártana jó eredményt elérni a másik győri csapat, az ETO ellen a mostani hétvégén.
Ez nem lesz könnyű, már csak azért sem, mert egyfelől idegenben játszunk, másfelől az ETO most küldte el edzőjét, Mészöly Gézát, s az edzőváltás után rendszerint megtáltosodnak a játékosok, bizonyítani akarnak az új trénernek. Ezt szeretnénk mi megakadályozni, s – többek között – ezért is szerveztük meg a fiúknak a mátraházi táborozást, amelyet Vitelki Zoltán edző vezetésével dolgoztak végig. Két nap alatt négy edzést tartott a mester, a foglalkozások elérték céljukat, szellemileg és fizikumban is felfrissülve várjuk a győri vendégszereplést a nyolcadik fordulóban – mondta lapunknak Jakab János tiszteletbeli elnök.
Kapusunk, Szabó Balázs – aki az első öt fordulóban ujjsérülése miatt nem védhetett – Csákváron és a Gyirmót ellen már ott állt a kapuban. Ő is beszélt a mátraházi napokról a csapat honlapján:
– Kellemes környezetben, friss levegőn, a Mátra hegyei között készültünk, délelőttönként a konditeremben dolgozunk, délutánonként pedig a pályán. Azt gondolom, mindenképpen hasznos volt ez a két nap, és jót tett egy kis környezetváltozás. Vezetőedzőnkkel, Vitelki Zoltánnal és a szakmai stábbal kielemeztük a Gyirmót találkozót, átbeszéltük a tanulságokat, és egyúttal le is zártuk a dolgot. Most már csak előre tekintünk. Szeretnénk, ha ez a győzelem lökést adna a továbbiakban.
Azt azonban ne felejtsük el, hogy bár Szabó kapus felgyógyult, még messze nem teljes a keret, hiszen Gubacsi Zoltán, Ihrig-Farkas Sebestyén, Csizmadia Csaba és Vaszicsku Gergő is sérült vagy lábadozik, Pölöskey Péter pedig négymeccses eltiltását tölti.
(Ch. Gáll András)