Ugrás a tartalomra

Rendezett közösségi tér a romos mozi helyén

2017. augusztus 14. hétfő
Nyugodt pillanatok a borfesztivál nyüzsgésében.
Rendezett közösségi tér a romos mozi helyén

„Rendezett körülmények a romos épület helyett, folytatódhat Budafok belvárosának megújulása” - számoltunk be a romos épület bontásáról meghozott képviselő-testületi döntésről idén áprilisban. Az önkormányzat álláspontja változatlanul az, hogy a lakosság véleményének kikérése után döntik el, a későbbiekben mi legyen az egykori mozi helyén.

 

A budafokteteny.hu-nak az előterjesztéssel kapcsolatban Karsay Ferenc polgármester már áprilisban megerősítette, az önkormányzat nem akarja eladni az érintett területet, mivel stratégiai jelentősége van a budafoki belváros további fejlődése szempontjából. Ezért azt a belvárosi fejlesztések tartalék területének tekinti. Az elfogadott képviselő-testületi döntésben szerepel, hogy az épületegyüttes bontását követően a telek hosszú távú hasznosítása érdekében ki kell kérni a kerület polgárainak véleményét. A javaslat szerint az üres területen átmenetileg többféle hasznosítás is szóba kerülhet, bővíthető például a Piactér közösségi funkciója, tematikus alkalmi vásároknak, rendezvényeknek, parkoló bővítésnek is helyt adhat.

 

Most szeptemberben a pezsgő- és borfesztivál idején, a helyszínen elhelyezett tájékoztató táblákon mindenki számára megismerhetőek lesznek az átmeneti ideiglenes hasznosítási tervek. Ezek arra az időtartamra vonatkoznak majd, ameddig eldől a terület végleges sorsa és megkezdődik annak kialakítása.  A kerületi önkormányzat szerint ugyanis a végleges hasznosítással érdemes megvárni BKK Városház teret, Mária Terézia utcát és annak környezetét érintő felújítási nagyprojektjének elkészültét. A terület hosszú távú hasznosítási terveinek a kidolgozását azonban hamarosan elkezdi az önkormányzat, méghozzá a lakosság megkérdezését, széleskörű bevonását követően.

 

Már a közeljövőben várható viszont, hogy az önkormányzat a lakosság véleményét kéri a Szent István tér felújítási terveivel kapcsolatban. A beérkezett javaslatok alapján dől majd el, hogy miként újuljon meg a jelenlegi játszótéri terület.

 

Fotó : Kocsis Zoltán és Bozó Eszter.

 

 

Rendezett közösségi tér a romos mozi helyén