Ugrás a tartalomra

Másfél milliárd forintos ipari beruházás – átadási ünnepség Budafok-Tétényben

2016. május 06. péntek
Újabb munkahelyek jöhetnek létre a kerületben: vegyipari disztribúciós telephelyet és irodát adtak át.
Másfél milliárd forintos ipari beruházás – átadási ünnepség Budafok-Tétényben

Az új, 3500 négyzetméter alapterületű nagytétényi, Bányalég utcai telephelynek köszönhetően a vegyipari vállalat 40 százalékkal nagyobb területen tudja folytatni, illetve bővíteni korábbi disztribúciós tevékenységét. A telephely veszélyes anyagok tárolására és feldolgozására alkalmas, a cég vezetése büszke arra, hogy a legmagasabb fokú biztonsági előírásoknak megfelelve működésük óta semmilyen üzemi balesetre nem került sor  - tájékoztatta a vegyipari társaság ügyvezetője közleményében csütörtökön az MTI-t.

Az új telephely szalagátvágási ceremóniáján részt vett Zugmann Péter, Budafok-Tétény alpolgármestere és Franz Geiger, az osztrák anyavállalat, a Donau Chemie AG vezérigazgatója is. Az alpolgármester az ünnepségen azt hangsúlyozta: az önkormányzat minden olyan beruházást, fejlesztést üdvözöl a kerületben, amely újabb munkahelyeket teremt. Franz Geiger, a Donau Chemie AG vezérigazgatója pedig köszöntőjében azt emelte ki, hogy cégük a Magyarországon eddig megtermelt bevételt, profitot teljes egészében visszaforgatták a magyar leányvállalat fejlesztésébe, itt fektették be Magyarországon.

Sebestyén Angéla a csütörtöki átadást követően a budafokteteny.hu-nak nyilatkozva hangsúlyozta, a legmagasabb európai uniós elvárásoknak megfelelő fővárosi logisztikai bázist azután alakították ki, hogy két és fél évvel ezelőtt a cég felépítette a Borsod megyei Kazincbarcikán a vas-klorid és polialumínium-klorid gyárat a BorsodChem területén. Az ügyvezető hozzátette, a vállalat egy szélesebb körű piaci szegmens kiszolgálására, az élelmiszer-, festék, - és építőiparban betöltött szerepének megerősítésére és továbbfejlesztésére, valamint újabb munkahelyek létrehozására törekszik. Rámutatott: a cég 55 embert foglalkoztat Magyarországon, ebből 30-at a nagytétényi telephelyén. Ez a szám 15 százalékkal emelkedett egy év alatt és a tervek szerint tovább bővül majd – mondta a budafokteteny.hu-nak a vegyipari cégcsoport magyarországi leányvállalatának ügyvezetője. Sebestyén Angéla beszámolt arról is, hogy a Donauchem Kft. kazincbarcikai és budapesti képviseletének együttes éves bevétele tavaly meghaladta a 2,5 milliárd forintot, és idénre is dinamikus növekedést prognosztizálnak. Ez jó hír a vállalatnak, de egyben a kerületnek, Budafok-Téténynek is, hiszen a bővülés újabb munkahelyek létrehozásával jár – tette hozzá a nagytétényi új telephely átadó ünnepségén a cég ügyvezetője.

Az avatóünnepségen a Donau Chemie AG vezérigazgatója, Franz Geiger úr által elmondottakat itt hallgathatják meg
 

A Donauchem Kft. ügyvezetője interjút adott a budafokteteny.hu-nak. A beszélgetés itt hallgatható meg.