Ugrás a tartalomra

Mazsolaavatás a Barossban

2016. február 12. péntek
Tíz éve tesznek fogadalmat a kis elsősök a Baross Gábor Általános Iskolában
Mazsolaavatás a Barossban

Az idén 90 éves Baross Gábor Általános Iskolában már 10 éve hagyomány, hogy az első osztályosok ünnepélyes keretek között kapják meg félévi bizonyítványukat. Január 29-én délután az iskola tornatermében 56 elsős tanuló és szüleik várták izgalommal, hogy milyen eredmények lesznek a tájékoztató füzetükben. Kukainé Békési Emese intézményvezető köszöntője után a kis elsősök fogadalmat tettek, hogy képességeiknek megfelelően tanulnak, és mindent megtesznek iskolájuk jó hírnevéért. A fogadalom szövegét Mekhachene Fatima 8. osztályos diák, a Diákönkormányzat elnöke olvasta fel.

A tanítók egyenként jellemezték a diákok első féléves munkáját. A szülők büszkén hallgatták a sok dicséretet, a kicsiknek pedig nagy megtiszteltetés volt, hogy az iskola igazgatónőjétől vehették át bizonyítványukat. Összesen húsz tanuló büszkélkedhetett kitűnő eredménnyel. Bognárné Tábori Ágnes igazgatóhelyettes feltűzte az elsősök ruhájára az iskola jelvényét, ezzel is azt jelképezve, hogy mostantól a „mazsolák” igazi barossi diákká váltak.

A gyerekek bekeretezve is kézhez kapták a fogadalom szövegét, hogy otthon is emlékezzenek erre a nagy napra. Az ünnepség után sütemény és üdítő várta a diákokat a feldíszített ebédlőben, hogy az örömük még teljesebb legyen. (Viszkocsil Dóra )