Ugrás a tartalomra

Még nem intézkedtek a drogfogás miatt

2018. augusztus 27. hétfő
A szeptemberi elnökségi ülésen tárgyalnak az Ipartestület székházában történt bűncselekményről
Még nem intézkedtek a drogfogás miatt

Az Ipartestület elnöke közölte: szeptemberben lesz elnökségi ülésük, akkor tárgyalnak azokról az intézkedésekről, amelyek ahhoz szükségesek, hogy többet ne fordulhasson elő kábítószer-terjesztés a székházukban.

Mivel sokan a nyári szabadságukat töltik, nem volt rendkívüli elnökségi ülés az Ipartestületnél a székházukban történt drogfogás kapcsán. A székházban történt bűncselekményről csak a szeptemberi elnökségi ülésen tárgyalhatnak majd, itt dönthetnek azokról az intézkedésekről, amelyekkel megelőzhetők lesznek a későbbiekben a hasonló esetek – tudtuk meg Jurás Lászlótól, a kerületi Ipartestület elnökétől, aki egyébként szintén nyári szabadságát tölti. Az Ipartestület épületében történtek kapcsán pedig azt gondolhatnánk, az eset értékelése és az azonnali intézkedés nem tűr halasztást.

Mint arról beszámoltunk, a XXII. kerületi rendőrkapitányság nyomozói a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival ellenőrzést tartottak az Ipartestület Mária Terézia utcai székházában, mivel információ merült fel arra, hogy az ott bérbe adott helyiségben kábítószert árulnak és fogyasztanak. A nyomozati cselekmények eredményeként a rendőrök 2018. június 9-én a hajnali órákban 22 személyt elfogtak és előállítottak. Az üggyel kapcsolatban Jurás László, a kerületi Ipartestület elnöke több dolgot is közölt lapunkkal: egyrészt azt, hogy az Ipartestület működésének fedezésére a rendezvénytermeit bérbe adja különböző rendezvényekre, amit szerződött üzemeltető végez. Így került sor egy születésnapi rendezvényen a sajnálatos eseményre. Másrészt azt, hogy az eset az Ipartestület székházában történt ugyan, de az Ipartestületnek, vezetőségének, tagjainak, állandó irodabérlőinek semmi köze a drogfogyasztáshoz és -terjesztéshez. A helyszínen a rendőrök egyébként kábítószergyanús zöld növényi törmeléket, valamint tasakokba kiporciózott kábítószergyanús fehér port és tablettákat foglaltak le. A beszerzett információk alapján ezzel egy időben a nyomozók egy dégi horgásztónál is házkutatást tartottak, ahol egy fóliasátor alá rejtve nagyobb mennyiségű, 154 tő kábítószergyanús élő növényt, illetve a tóhoz tartozó épület padlásán több, kábítószergyanús szárított növényi tövet találtak és foglaltak le.

A budafoki nyomozók 18 személyt kábítószer-fogyasztás miatt gyanúsítottként hallgattak ki, ők szabadlábon védekeznek. A 46 éves P. Zoltán és P. G. Andrea budapesti lakost és a 20 éves P. Zoltán szigetszentmiklósi lakost, valamint B. Angéla 22 éves dányi lakost viszont a rendőrök őrizetbe vették, kábítószer-kereskedelem miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra. (VH)