Ugrás a tartalomra

Meghosszabbított jelentkezési határidő

2015. június 16. kedd
A kiíráshoz Terror Háza Múzeummal együttműködő Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány is csatlakozott, amely értékes díjakat ajánlott fel a nyerteseknek.
Meghosszabbított jelentkezési határidő

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja (február 25.) alkalmából Budafok-Tétény Önkormányzatának Oktatási, Kulturális és Testvérvárosi Bizottsága irodalmi pályázatot hirdetett "A kommunizmus áldozataira emlékezünk" címmel, amihez most a Terror Háza Múzeummal együttműködő Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány is csatlakozott: az első három helyezettnek belépőjegyeket, illetve értékes könyvcsomagot ajánlott fel. Hogy minél többen kedvet kapjanak a részvételhez, ezért a pályázatok beküldési határidejét meghosszabbítottuk 2015. szeptember 10-e (csütörtök) 24 órára.


Pályázhatnak: Budafok-Tétény lakosai két kategóriában: ifjúsági (18 év alatt) és felnőtt (18 év felett)
Budafok-Tétény Önkormányzatának Oktatási, Kulturális és Testvérvárosi Bizottsága olyan irodalmi pályaműveket vár, melyek megemlékeznek a kommunizmus áldozatairól, tisztelegnek a kommunizmus áldozatai előtt, és
- vagy a témával kapcsolatos, saját családban vagy ismeretségi körben megtörtént valós eseményt dolgoznak fel,
- és/vagy a témával kapcsolatos véleményt, érzelmet fejeznek ki, illetve üzenetet fogalmaznak meg.

Műfaj: szabadon választott irodalmi műfaj (vers, novella, elbeszélés, esszé, megemlékezés stb.)
A pályaművek terjedelme: max.5000 karakter
A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, korát, elérhetőségeit (e-mail cím, lakcím, telefonszám)

Meghosszabbított beküldési határidő: 2015. szeptember 10-én (csütörtök) 24 óra
Beküldés módja: e-mailben a kommunizmusaldozatai@bp22.hu címre.
A pályaművek beérkezését válaszlevélben igazoljuk vissza.

A pályaművek elbírálása: a pályázatokat a KLIK tankerületi igazgatója által kijelölt két pedagógus és Németh Zoltán alpolgármester, történelemtanár értékeli.
Ifjúsági és felnőtt kategóriában is az 1-3. helyezett pályamű benyújtóját értékes díjjal és oklevéllel a 4-6. helyezett pályamű szerzőjét oklevéllel jutalmazzuk.

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány  által felajánlott nyeremények:

·         az első helyezett páros belépőt kap a Terror Háza Múzeumba (2015. december 31-ig használható fel), tárlatvezetést a Terror Háza Múzeum biztosítja a pályázat nyertesei részére

·         a második és harmadik helyezett értékes könyvcsomagot kap (a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány gondozásában megjelenő könyveket)

A díjazottak meghívást kapnak az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartandó önkormányzati ünnepségre, ahol az egyik nyertes pályaművet fel fogják olvasni, továbbá megjelenési lehetőséget biztosítunk számukra a kerületi médiumokban (Városházi Híradó, Promontor TV, honlap) is.

Az eredményhirdetés időpontja: 2015. október 10. (csütörtök).
A díjátadás az október 23-a tiszteletére megrendezett önkormányzati ünnepségen lesz.
 

Budapest, 2015. június 16.

Sebes Gábor
az Oktatási, Kulturális és Testvérvárosi Bizottság elnöke