Ugrás a tartalomra

Megkezdődtek a DunaFok Sport- és Szabadidőpark komplex fejlesztés záróütemének munkálatai

2020. július 13. hétfő
A kivitelezéssel a partszakasz komplex fejlesztésének utolsó ütemeként a szabadidőpark melletti terület rekultivációja valósulhat meg. Július 13-án elindultak az előkészítési munkálatok a DunaFok szabadidőparkkal határos területen.
Megkezdődtek a DunaFok Sport- és Szabadidőpark komplex fejlesztés záróütemének munkálatai

Utolsó üteméhez érkezett az elmúlt évben átadott DunaFok szabadidőpark komplex fejlesztése, melynek során a jégsátor és az azt körülvevő park kialakítása kezdődik meg.

Az előkészítési munkálatok során a területet alkalmassá teszik a kiviteli tervek megvalósításához. Mint korábban hírt adtunk róla, a kiviteli terveket a fás szárú növények védelméről szóló 7/2020. (IV.23.) önkormányzati és 346/2008. számú kormányrendeletnek megfelelően készíttette el az önkormányzat annak érdekében, hogy minél több őshonos fát mentsenek meg a területen. Mindössze így 1 darab egészséges, és 2 darab beteg őshonos fát kell kivágni. Az egészséges fa átültethetőségét is megvizsgálták a szakemberek, de speciális gépekkel és már a szükséges 2 éves előkészülettel sem oldható meg. Az előkészítő munkák folyamán eltávolítják az agresszívan terjedő, a honos fákra és növényzetre veszélyes, illetve az építményeket, járdákat, utakat tönkretevő gyomfákat is.

A kivágott fákat az előírt fapótlás helyett kétszer annyi, azaz 10 darab juharral pótolják és 150 négyzetméter összterületű cserje és bokorállomány is kiültetésre kerül.

A kivitelező a munkálatok során a munkaterületet elkeríti a balesetveszély elkerülése érdekében, valamint gondoskodik a munkaterülettel határos közterületek és a szabadidőpark tisztántartásáról.

A munkálatok a DunaFok szabadidőpark használatát nem korlátozzák.

Projket információ:

Építtető: Pesterzsébeti Farkasok Hockey Klub