Ugrás a tartalomra

Megmutatták előadótehetségüket a hermanos és a barossos diákok

2016. április 15. péntek
A Herman Ottó Általános Iskola diákjai a Cziffra Házban, a Baross Gábor Általános Iskola diákjai a Klauzál Házban szimultán léptek a világot jelentő deszkákra.
Megmutatták előadótehetségüket a hermanos és a barossos diákok

A költészet napja alkalmából kétfelvonásos irodalmi estet adtak a Herman Ottó Általános Iskola diákjai a Cziffra Házban.

Április 14-én este öt órakor kezdődött az előadás: az első részben a nyolcadikosok nyitották a műsort verssel, majd az első és második osztályosok néptáncoltak. Ezt követően verseket, meséket és énekeket adtak elő a gyerekek. Kis szünet után a harmadik és negyedik osztályosok, valamint a felsős diákok következtek bábelőadással, versekkel, prózákkal, énekekkel. Az est végén a trójai háború nyomán összeállított modern színdarabot és egy József Attila verset adtak elő a diákok. Az előadást a tanárok és a kiskórus közös éneke zárta.
 
Ezzel egyidőben a Klauzál Házban a 90 éves Baross Gábor Általános Iskola hagyományos Bemutatkozunk című előadását nézhették meg a szülők. Az intézmény színes műsora a jubileumi év alkalmából készített történelmi visszatekintéssel kezdődött, majd a diákok közösen léptek színpadra, de persze voltak egyéni előadások is. Verset mondtak, népzenét játszottak, újragondolt költeményeket adtak elő, a végzős diákok pedig egy fotóvetítéssel és egy általuk írt dal eléneklésével búcsúztak el.