Ugrás a tartalomra

Megújuló tornatermek és udvarok

2018. szeptember 08. szombat
Több kerületi iskolában támogatta az önkormányzat a felújításokat
Megújuló tornatermek és udvarok

Számos felújítást végeztek el az önkormányzat támogatásával a kerületi gimnáziumokban és általános iskolákban. Több intézményben is hozzájárult a kerület a tornatermek és a sportudvarok megújulásához.

A diákok már felújított, modern tornateremben kezdhetik a 2018–2019-es tanévet a Kempelen Farkas Gimnáziumban Budafok-Tétény önkormányzatának jóvoltából. Emellett új rekortán pályát kapott a Budai Nagy Antal Gimnázium a korábbi fejlesztések után. Több nagyszabású beruházás történt kerületi általános iskolákban is 2017-ben és 2018-ban.
Bár már évek óta a Klik minden oktatási intézmény fenntartója, Budafok-Tétény önkormányzata még most is magáénak érzi az iskolákat, hiszen kerületi diákok járnak az intézményeinkbe nap mint nap tanulni, és a tanórákon kívüli foglalkozásokra.
A Hugonnai Vilma Általános Iskola hátsó sportpályája környezetében épült egy távolugrógödör ráfutópályával a környező terület rendezésével és térburkolásával. Az építési munkákon kívül támlás padok, hulladékgyűjtők, röplabdaállvány és háló került a sportudvarra. A beruházás bruttó 3,3 millió forintból valósult meg.
A Kossuth Lajos Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola udvarán napvitorlákat szereltek fel egy stratégiai partner és az önkormányzat jóvoltából, ennek a fejlesztésnek a teljes összege közel 2 millió forint volt.