Ugrás a tartalomra

Megújult a Kőbányász park

2019. október 10. csütörtök
A XVI. utca és a Rózsakert utca sarkán található park fejlesztéséről a lakosság bevonásával döntött Budafok-Tétény önkormányzata. A társadalmi egyeztetés alapján, önkormányzati forrásból újultak meg a játszótéri elemek és a sporteszközök.
Megújult a Kőbányász park

A park játszótéri elemeit a lakók választhatták ki, így egy háromállású hinta (lapülőke, bébihinta, fészekhinta), trambulin és kisgyermekek számára is megfelelő csúszda kapott helyet a téren.  A meglévő játszóeszközök közül megmaradtak a korábbi mászókák és rugós játékok is.

A további játszófelületet az új játszóelemek alatti gumiburkolat és a hozzájuk csatlakozó gumidombok biztosítják. A gyermekek biztonságát szem előtt tartva a játszóelemek a sporttértől elkülönítve, a fák árnyékában kaptak helyet. A felújítás során új kosárlabdaállványt –és palánkot, valamint ping-pong asztalt telepítettek, és megújult a röplabdapálya hálója is.

A zaj- és porszennyezettség csökkentése érdekében több mint ezer cserje kapott helyet a lakóházak felőli oldalon.

Az önkormányzat pályázatot nyújtott be egy street workout tornapályára, mely pozitív elbírálás esetén újabb ütemben valósulhat meg a későbbiekben itt, a Kőbányász parkban.

Megújult a Kőbányász park

Fotó: Horváth Tamás