Ugrás a tartalomra

Mezőgazdász nyári tábor Szigetcsépen

2017. július 11. kedd
A Soós István Borászati Szakképző Iskola és Magyarország egyik legnagyobb gépforgalmazó cége együtt várja a diákokat a szigetcsépi mezőgazdász táborba. Ez az első alkalommal meghirdetett ilyen jellegű egyhetes tábor. Az iskola pedagógusai és meghívott neves szakemberek tartanak majd előadásokat a gyerekeknek.
Mezőgazdász nyári tábor Szigetcsépen

Rengeteg élmény és gyakorlatban elsajátítható ismeretanyag várja a júliusban és augusztusban induló mezőgazdász tábor az érettségi előtt vagy után álló diákokat. Az ottalvós tábor fő célja, hogy a fiatalok közelebbről is megismerjék a mezőgazdaságot, az élelmiszeripart, az agráriumot és ha megtetszik nekik, akkor ezek közül válasszanak szakmát.

 

A mai világban nagy kereslet van ezeken a területeken jó szakemberekre - mondta Földesi Gyula az iskola igazgatója. A táborban a diákok kipróbálhatnak 200 lőerős gépeket, melyek mögött valamilyen munkaképek vannak. A mai modern mezőgazdasági gépeket, nem a hagyományos szerszámkészlettel kell megjavítani, hanem laptop segítségével számítástechnikai programok mutatják meg a hiba forrását és indítják újra a rendszert. A tábor szervezői úgy gondolták, hogy a tanulók ne csak a mostani modern eszközöket ismerjék meg, hanem a kezdetekben használt földművelési módszereket is próbálják ki. Így lehetőség lesz a lóápolásra, felszerelésére, a munkára való felkészítésre és a vele történő kemény fizikai munka elvégzésére.

 

A táborozókat saját ellátásukba is bevonják a szervezők, így megtanulva, hogy mennyire értékes munkát is végeznek a különböző területeken dolgozó szakemberek egy finom falat elfogyasztása érdekében.

 

A mezőgazdász táborok július 24-én és augusztus 7-én indulnak. A táborra a titkarsag@borasziskola.hu  email címen vagy a 061-426-5384-es telefonszámon lehet.

 

(Viszkocsil Dóra)

 

A Promontor Tv vendége volt Földesi Gyula, a Soós István Borászati Szakképző Iskola igazgatója: