Ugrás a tartalomra

Milyen beruházásokat, fejlesztéseket tervez az önkormányzat 2017-re?

2017. január 16. hétfő
Idén tovább szépülnek, bővülnek a budafok-tétényi parkok, közterek, középületek és utak
Milyen beruházásokat, fejlesztéseket tervez az önkormányzat 2017-re?

A többi között az önkormányzat megkezdi a Kísérleti lakótelepen a szolgáltatóházak alatti teremgarázs szerkezeti felújítását, valamint a teremgarázs feletti lapostető szigetelésének és az itt található térburkolatok megújítását. A munkálatok várhatóan a tavaszi hónapokban kezdődhetnek, a kiviteli tervek már készen állnak, jelenleg a közbeszerzés előkészítésén dolgoznak a hivatal szakemberei.

Az előző évekhez hasonlóan idén folytatódik Balatonakaliban az üdülőtábor felújítása is: megújul a tábor térvilágítási hálózata, és az elektromos főelosztó-, valamint a gondnoki épület tetőcseréje is szerepel a tervekben.

Az önkormányzati tulajdonban lévő lakóépületeknél, lakásoknál a márciusban elfogadandó költségvetés függvényében további komfortosítás várható (csatorna bekötések, gáz bevezetés, fűtéskorszerűsítés), néhány épületnél homlokzat-felújítást is terveznek.

Akadálymentessé válik a Polgármesteri Hivatal épülete, már elkezdődtek a munkálatok, melyek leglényegesebb eleme egy 12 személyes teherbírású, 6 megállóhellyel kialakított felvonó létesítése. A beruházás költsége 67, 7 millió forint és a tervek szerint idén május közepére készül el.

Folytatódódnak a már eddig is sikeresen működő "Budafok Belváros megújul", a "Régi idők új kapui" és a "Muráliák Budafok belvárosában" elnevezésű projektek, továbbá részlegesen felújítják a Barlanglakás Múzeumot is.

Rendezni fogják a Kossuth Lajos utca 24. sz. alatti ingatlan -volt Községháza - környezetét és az épületet is felújítják részlegesen. Előkészítik a területet a Vágóhíd utcai aluljáró átépítéséhez is, amelyet a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. várhatóan 2018-ban épít majd meg.

A piac környéke is tovább szépül, a Pécsi utca I. ütemének építése során aszfaltozni fogják a murvás utat, járda és csatorna is épül. A beruházás során a jelenleg zúzott köves útburkolat helyére csapadékcsatorna, valamint szilárd burkolatú út épül egyoldali járdával. Az építési munkálatok befejeztével környezetrendezés is lesz a mellette lévő területen, többek között platán fasort telepítenek, termőföld terítéssel friss gyepet létesítenek, és a Tűzoltó utcával párhuzamos fasor telepítésével teszik majd szebbé a Piac mögötti környezetet. A beruházás bruttó összege mintegy 72,5 millió Forint. A munkálatok várhatóan február elején kezdődnek, az időjárási körülményektől függően.

A Káldor Adolf Szakorvosi Rendelőintézet külső megújulása után a belső tereit is felújítja az önkormányzat, több ütemben, továbbá az út- és járdaépítési program, valamint játszótér és lakótelepi parkfejlesztések is folytatódnak ebben az évben.

Ezek a tervek, melyek természetesen az idei költségvetés márciusi elfogadását követően részben még módosulhatnak.


Nyitókép: Légifotók.hu