Ugrás a tartalomra

Mozgalmas év Rózsavölgyben

2016. január 25. hétfő
Dr. Lázár Imre, a Rózsavölgy Egyesület elnöke a tavalyi év eseményeiről
Mozgalmas év Rózsavölgyben

– Mozgalmas évet zárhatott a Rózsavölgy Egyesület, mi történt tavaly?

– Valóban változásokat és nagy ajándékot, a közösségi ház felújítását hozó esztendő volt 2015. Tavaly a megszokott és sikeres programjaink, mint a Madárdal zenekar gyermektáncháza, vagy nagy sikerű, telt házas programjaink: a Rózsavölgyi Esték, a Klubnapok vagy a Filmklub alkalmai és a koncertek, bálok, jeles napok ünnepei mellett új programként elindult az egyébként országos szervezésű „Ringató” kisbabás foglalkozás és a fiatal anyukáknak indított alakformáló torna is. A kismamák érdeklődését a Kölyökbazár is felkeltette, illetve a „Kis kezek” hangversenyek is a múlt év első felében. A ház számos közösségnek otthona, mint a fiatalok Baranta köre, a kismamák közössége, a népes Nyugdíjasklub, a kerület alkalmain már sok szép sikert aratott Népdalkör, melyet Budai Ilona népdalénekes vezet, és fontos szolgálatot teljesít az Otthon Segítünk Szolgálat is.
Sok segítséget jelent az önkormányzat és az általunk írt pályázatok anyagi támogatása, de az igazi ajándék és lehetőség az önkéntesség öröme és áldozata. 

– Melyek voltak a legfontosabb események az egyesület életében?

– Tavaly két nagy változás történt. Gondnokunk, Pázmándi Péter nyugdíjba ment, ezúton is köszönjük az elmúlt nyolc esztendő munkáját, figyelmét, erőfeszítéseit és önkéntes többletvállalásait. A másik nagy esemény a ház felújítása, a tető rendbehozatala, az ablakcsere, a ház hőszigetelő burkolattal való ellátása és átépítése. Ez egyben azt is jelenti, hogy a hatvanas évek pártház skanzenje helyett egy megújult, megnemesült udvarházban láthatjuk vendégül a programjaink iránt érdeklődőket. Elmondhatatlanul jó érzés ez mindannyiunknak, és nagyon hálásak vagyunk érte az önkormányzatnak.

– Mik a tervek 2016-ban, lesznek új programok, tovább szépül a közösségi ház? 

– A Magyar kultúra napjának előestéjén, január 21-én Erdélyi György adja elő „Itt élned, halnod kell” címmel verses estjét, melyen Jánosi András népzenész, egyetemi tanár játssza el azokat a dalokat, melyeket régen ebben a műsorban Kobzos Kis Tamás muzsikált. Rá emlékezünk.

Kiállítási programunkat részben a hajdani művészközösség, az AURA megújításával kapcsoltuk össze, az erre vállalkozó képzőművész barátaink első közös kiállítása február 19-én nyílik meg. 

A Rózsavölgyi Esték sorát Bodor Emese és Makádi László klímaváltozással foglalkozó előadása nyitja január 23-án, vendég lesz még a tavasz folyamán dr. Hossó Andrea londoni közgazdász, Tóth Imre őstörténész és Bakay Kornél régészprofesszor. (Viszkocsil)