Ugrás a tartalomra

Musicalszínész a borfesztivál színpadán

2015. július 29. szerda
Miller Zoltán a margitszigeti Szabadtéri Színpadon rendezett nagykoncertje után lép fel Budafokon
Musicalszínész a borfesztivál színpadán

Rockzenésznek készült, de operaénekes szülei unszolására Gór Nagy Máriánál a színészmesterséget tanulta ki az Emberek együttes alapító tagja, Miller Zoltán. A musicalszínészt a kezdetek óta több szereposztásban megismerhettük: szólókoncerteken énekel, zenét szerez és szöveget ír, musicalekben játszik és prózai szerepekben is feltűnik a színpadon.

– Milyen programmal érkezik a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválra?
–  Könnyed, populáris műsorral jövök, népszerű előadók ismert számait, világslágereket hozok, olyan nótákat, amelyeket az emberek nagy része maga is dúdolni szokott. Hála Istennek, saját dalainkból is van néhány köztük.
– Élőben hallhatjuk, zenekari kísérettel vagy playblackkel?
– Hozok egy CD-t, így a zene felvételről megy, de élőben énekelek. A musicalt élő zenekari kísérettel szeretem, ezért arra ne nagyon számítson a közönség. 
– Miért vált meg az Emberek zenekartól?
– Az együttesből sokkal többet ki lehetett volna hozni, de büszke vagyok, mert óriási dolog, amit a zenekar elért úgy, hogy szinte a nulláról indultunk. Pont annyit voltunk együtt, amennyi mindegyikünknek jólesett, és így a jó kapcsolat is megmaradhatott közöttünk. Berkes Gáborral például a mai napig együtt tudunk dolgozni. A Budapest Arénában mutatták be a Berkes Gábor és Pálvölgyi Géza szerzőpáros Újra itthon – hazatértem című oratóriumát, amelyben én játszottam az egyik szereposztásban Petőfit. 
– Mely darabokat érzi pályafutására nézve meghatározónak?
– A Nyomorultak című musicalt, amelyben már több szerepet játszottam, a forradalmár Enjolras szerepét például Duisburgban énekeltem. Szeretném eljátszani az összes férfiszerepét! Nagyon fontos a Madáchban bemutatott Operaház fantomja a két főszereppel, a Made in Hungária és a legelső musical, amelyben másodévesként szerepeltem, a Grease is.  
– Amióta elvégezte a színi tanodát, szabadúszó. Sokat foglalkoztatják?
– Nem panaszkodom, szerencsére megkeresnek. Az utóbbi másfél év alatt, a szombathelyi Jézus Krisztus szupersztár premier-előadása óta tizenkét bemutatóban szerepeltem, igaz, ezek között sok volt az egy vagy néhány alkalommal előadott, nyári produkció. A Karinthy Színházban a Klotild néniben játszom, a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban fél éve mutattuk be a Tűzrőlpattant Tündérország című családi musicalt, amelyben a Táltost alakítom. A Fehér és Fekete után most készül a második szólólemezem, és augusztus 30-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon az élőzenés nagykoncertemet a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon való fellépés követi.

Tamás Angéla