Ugrás a tartalomra

Múzeumok éjszakája Budafok-Tétényben

2018. június 19. kedd
Idén június 23-án kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája, amely országszerte számos programmal és helyszínen várja a kultúra szerelmeseit. Budafok-Tétényben két helyszín nyújt családi és kulturális programokat a látogatóknak.
Múzeumok éjszakája Budafok-Tétényben

A június 23-áról 24-ére virradó éjszakán idén 16. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája, melynek keretein belül országos szinten több száz helyszínen tartanak kulturális programokat.

A rendezvény az évek alatt nagy népszerűségre tett szert, hiszen remek kulturális és családi program is egyben. Az idei azért is lesz különleges, mert a rendezvény a Családok Éve programmal karöltve kerül megrendezésre. A fő vonal a kultúra és a családok közötti kapcsolat fontossága.

A Múzeumok Éjszakájának sajátossága, hogy egy belépőjegy megvásárlásával az összes programban részt vevő intézmény látogatható Budapesten. Ezen az éjszakán múzeumbuszok is közlekednek, melyek a részt vevők számára díjmentesek, így könnyebben elérhetőek a helyszínek.

Budafok-Tétényben a Barlanglakás Emlékmúzeum és a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont várja a látogatókat programjaival.  

A Barlanglakás Emlékkiállítás során megtekinthetjük, hogy milyen volt az élet 100 évvel ezelőtt, hogyan éltek a szőlőművesek, kőbányászok és utódaik akkoriban. A helyszín önmagában különleges hangulattal rendelkezik, ahol a szervezők óránkénti tematikus tárlatvezetéssel, helyi borkostólóval, sváb harmonika zenével és házi pogácsával várják a látogatókat.

 http://muzej.hu/hu/budafoki-barlanglakas-emlekkiallitas

A Törley Gyűjtemény és Látogatóközpont a pezsgőpincészet több mint 130 éves történetével ismerkedhetünk meg. Korabeli relikviákon, feljegyzéseken keresztül tekinthetünk be a magyar pezsgőzési kultúra születésébe és fejlődésébe. Betekintést nyerhetünk a pezsgőkészítés rejtelmeibe, majd meg is kóstolhatjuk azokat, a hangulatos udvaron kellemes zene kísértében. A helyszínen teljes árú - felnőtt karszalagot vásárlók garantált nyereményt biztosító játékban vehetnek részt.

http://muzej.hu/hu/torley-pezsgomanufaktura